Извънредно! Нови два случая на коронавирус в България НА ЖИВО

Два нови случая на хора с коронавирус са установени у нас, стана ясно на извънредна пресконференция на Бойко Борисов и шефа на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Заразените лежат в „Пирогов“. Става въпрос за жена на 66 г. и мъж на 70 г. Жената е работила на борсата "Илиянци". И двамата нови заразени с COVID-19 не са пътували в чужбина.

"Искам да благодаря на индустрията. В момента се тестват от няколко фирми. Надявам се Томислав Дончев да ги проследи и да отиде в лабораторията на военните и да бъде сигурен, че са раздадени на всички, които са в процеса", посочи Борисов.

"Имаме надежда, че това е, което ни трябва. Маските са платени и трябва утре да се разпределят. Мерките са закъснели, той лети във въздуха и маските не го хващат. Можем само да го ограничим с тези мерки - да се избягват контакти и движение", продължи премиерът.

"Имаме българска компания, която е много напред в намирането на ваксина и им желаем успех. Дай Боже в следващите месеци да се намери лекарство. Каквито и мерки да прилагаме, не можем да затворим градския транспорт, румънските колеги и гърците затварят училищата", обясни министър-председателят.

"Поискали сме 130 милиона евро, за да преоборудваме всички и да имаме готовност за по-сериозна криза. Опитваме се да помогнем на съседите", изтъкна Борисов.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?