ИЗВЪНРЕДНО! Национален денонощен логистичен щаб повежда борбата с COVID-19 ВИДЕО

"От другата седмица ще заработи Национален логистичен щаб. В него 24 часа ще работят хора на принципа на кол център. Държавата ще бъде разделена на 6 региона. Ролята на работещите ще бъде да компенсират всички дефицити, така че хората да получат помощ във всяка една точка. Да няма хора, които да чакат да бъдат настанени, или да има нужда от "Ремдесивир" и да се чака разрешение", съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Този вирус не може да го борим с КПП-та. Може да го борим с мерки и интелект, не със страхове, да го борим с дисциплина, да спазваме правилата. Ние от днес нататък ще въведем безкомпромисен контрол във всяка една точка, в която може да има контролиращ орган. Няма да позволим на никой да си мисли, че може да бъде над правата на всички. Санкциите ще бъдат еднакви за всички, докато хората започнат да спазват мерките", заяви той от Разлог тази вечер.

Възможността за разкриване на допълнителни легла в болницата в Гоце Делчев беше обсъдена при посещението на министър Ангелов, коментира министърът от МБАЛ- Разлог, където пристигна около 19:00 часа тази вечер. При нужда допълнителни легла в Гоце Делчев  ще бъдат разкрити на територията на  детско отделение. Възможен е и вариантът болните да бъдат транспортирани в болницата в Разлог.   

Всичко в състояние на такъв тип епидемия е възможно. Надявам се, че няма да се стигне до там, но разбира се, ако има необходимост, това би могло да се случи, каза министър Ангелов след срещата си с ръководството на болницата в Разлог. 

Теоретично към момента там  все още има 15 свободни легла от общо 49 определени за прием на пациенти с коронавирус. Към момента 34 е общият брой на настанените лица, като 20 от тях са с доказан коронавирус и 14 са с типична клинична картина, без да са позитивирани с PCR тест. Министър Ангелов подчерта, че в болницата в Разлог проблемът е по-скоро с недостатъчния брой лекари и медицински сестри, а не в капацитета на лечебното заведение и коментира, че то е добре обезпечено откъм апаратура. 

Министърът коментира и искането на кмета на община Белица Радослав Ревански за разкриване на Спешен център в планинската община. Той бе категоричен, че това би могло да се случи, ако се намерят специалисти, които да работят там. Структурните стъпки са най-лесното нещо, най-трудното е обезпечаването с лекари и сестри на едно подобно начинание. Тогава, когато сме готови с отговора на въпроса дали ще намерим хора, другото е много лесно за изграждане, каза проф. Ангелов. 

Има две възможности за решаване проблема с кадрите - да се разреши на учащите да стажуват и специализантите, които си карат стажа в столицата, да заработят в болницата в Гоце Делчев, посочи той.

Целта на всички тези мерки в областта е намаляване на кривата на заболяваемостта и влизането в едни по-нормални числа, да можем да посъветваме хората по-свободно да пътуват. Ако всички спазват мерките, очакваме заболяваемостта да спадне с около 30%. В момента имаме неглижиране на цялата ситуация. Най-важната мярка е носене на маски на закрито, коментира здравният министър.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
СЗО

СЗО

20.10.2020 | 08:39

Ей,слушайте,каквото ви излъжем ние от СЗО. Все пак,чичико Бил е вкарал парички при нас.

Отговори
4 0
Чичовото

Чичовото

20.10.2020 | 07:48

Ами точно със строга изолация се бори вируса. Китайците го доказаха

Отговори
3 4
липсва интелект

липсва интелект

20.10.2020 | 07:32

"Този вирус не може да го борим с КПП-та. Може да го борим с мерки и интелект,..." - Точно това, което ви липсва! А КПП-та бяха мярка на прочутия генерал, който освен казарми, друго не знае! Точно затова, сега много хора не ви вярват и не спазват нищо!

Отговори
4 1
cut

cut

20.10.2020 | 05:52

Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя ===>>>Careerclub9.com

Отговори
1 3
Грижовен много хептем

Грижовен много хептем

20.10.2020 | 00:43

Язе пък си мисла на тия дето толкова са се напънали да мислят за нас Кой ша са грижи за тяхните жени и дъщери Те нямат горките никакво време да обърнат внимание за тях Та си предлагам услугите безвъзмезно ако да съм в случая на първа линия Тия докат се грижат денонощно за нас аз денонощно ще забавлявам жените и щерките им в знак на солидарност и съпричасност Алагер ком Алагер На война като на война са казали франсетата Давам своя дял в борбата с курона вируса

Отговори
3 9
ПсиХовид20

ПсиХовид20

19.10.2020 | 23:33

Тези изтрещяха,борба с вирус от логистични щабове. Армията няма ли да излезе по улиците да търси след 22 часа вируси? Танкове,самолети.....това война ли е?

Отговори
11 6
Батко

Батко

19.10.2020 | 23:01

Абе, на дискотека ще идете ли? За един вирус питам?

Отговори
6 7
Има такъв народ...

Има такъв народ...

20.10.2020 | 04:09

Що да не идат, щом са отворени чалготеките?

Отговори
7 4

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?