Следвайте ни

Извънредно! На кино и театър се влиза само с тест

viber icon

На всеки зрител, който е решил да посети театрална зала, киносалон или друга държавна културна институция, ще се прави безплатен и задължителен бърз антигенен кръвен тест. Това съобщи в ефира на БНТ културният министър Боил Банов.

По думите му това е разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов и в момента се разработва механизма на мярката, която ще бъде въведена още преди края на тази година. Целта е да се увеличи тестваното население и да се осигури допълнителна защита в културата.

"Категорично няма да се затварят културни институти, независимо от развитието на епидемиологичната обстановка", заяви министър Банов. Според него най-защитени в държавата са културните пространства, където има разписан категоричен протокол, спазват се всички задължителни мерки.

"Няма да има такова нещо. То не е необходимо. Необходима е дисциплина, необходимо е знание. Най-защитени в държавата са културните пространства", каза Банов.

Банов заяви, че лично тръгва на проверки в цялата страна, за да се увери, че хората могат спокойно да потребяват култура.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ковидчо (оригиналът):

Ковидчо (оригиналът):

06.11.2020 | 21:38

Затваряй, то и без това държава отдавна вече няма!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?