Следвайте ни

Извънредно! 4-годишно пловдивчанче пипна COVID-19 след гостуване в Смолян

viber icon

4-годишно пловдивчанче беше поставено под карантина в Смолян, след като тестът му показа положителен резултат на коронавирус. В Смолянско заразата на Ковид 19 не спира, последно 7 нови болни бяха регистрирани в неделя. Това са жена на 69 г. и мъж на 55 г. от Девин, хоспитализирани в инфекциозното отделение на областната болница.

Останалите са четири жени от града и 4-годишното пловдивчанче. Всички са на домашно лечение, в добро общо състояние и са под наблюдение на личен лекар. Три от жените и детето са установени положителни на Ковид-19 като контактни лица.

Детето било на гости при баба си, когато станало ясно, че е контактно на болен с коронавирус. След пробата то се наблюдава в домашни условия, тъй като е без симптоми. Сред новозаразените няма медицински персонал, съобщи д-р Сийка Чернева от РЗИ- Смолян. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?