Следвайте ни

Извънредно! "АстраЗенека" е безопасна, България подновява ваксинирането ВИДЕО

viber icon

Европейската агенция по лекарствата (EMA) потвърди, че ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca и Оксфордския университет е сигурна и ефективна. EMA също така потвърди, че ползите от препарата надвишават рисковете.

"И ние установихме, че няма проблем с ваксината. Също имаме и аутопсия на починалата жена в Пловдив, която показва липса на тромбози. Още от утре подновяваме ваксинирането", сподели шефът на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

Утре ще се явят българите, записани за ваксиниране с "АстраЗенека" за 12 март. ОТ утре стартира отново и електронният регистър.

България също е проучила партиди и данни, като не е установила рискове над обичайното. Ще продължи обаче наблюдението заради случаи на съсирване, наблюдавани в Европа, не и в България.

"Смятаме, че ваксината няма връзка с повишаването на риска от поява на тромбози", каза изпълнителният директор на EMA Емър Кук.

Кук добави, че агенцията не е открила връзка между инцидентите с кръвни съсиреци и ваксината при разследването на 30 случая на рядко състояние на кръвосъсирване.

Ето защо EMA препоръчва да се повиши осведомеността за риска и да се включи в информацията за продукта.

Агенцията по лекарствата ще актуализира своите насоки, за да включи обяснение за лекарите и обществеността относно потенциалните рискове.

В заключение Емър Кук заяви, че EMA ще започне допълнително разследване, за да разбере повече за всички съобщени случаи на неблагоприятни ефек

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Лина

Лина

18.03.2021 | 20:26

Защо само с АстраЗеника ще се ваксинира? Нали се внасят и от другите ваксини, нали щяхме да имаме избор. Изборните комисии не са стотици хиляди, за да ни заблуждават, че се пазили за тях. И по какъв критерий определят на кой каква ваксина ще се сложи. А ни показваха разни хладилници, фризери и т.н.

Отговори
8 0
Ууууууррррааааа

Ууууууррррааааа

18.03.2021 | 19:57

Айде,юруш на маслините...

Отговори
6 4
Информирано НЕСЪГЛАСЕН

Информирано НЕСЪГЛАСЕН

18.03.2021 | 19:48

да напише писмена заповед за да знаем кой е виновен за следващите случаи на тромбози.Пак ли ние ще сме опитните зайчета ... После ще се окаже,че никой не е препоръчвал ваксинирането с тази ваксина ...

Отговори
8 6
Това е легално убийство на хора

Това е легално убийство на хора

18.03.2021 | 19:46

А рекламата на биопродукти без доказана ефикасност е подвеждаща и е за прокурор,но не Гешев.

Отговори
8 6
реално

реално

18.03.2021 | 19:26

След две дози с Астра Зеника, имам спокойствие и не се дразня от идиотите без маски или имитиращи носене на маска . Елементарните мерки не се спазват и това беше предизвестие на предстоящия локдаун.

Отговори
11 8
ваксинка

ваксинка

19.03.2021 | 07:35

Ваксиниращите се заприличаха на хом0сексуалистите-никой не го интересува какви ги вършат,но те държат цял свят да узнае!

Отговори
2 1
аха

аха

18.03.2021 | 19:09

Аха. И това кой го каза? На Ева Майдел майка й? Нека Мутафчийски и Ангелов да ни дадат пример! Ама те побързаха с Пфайзер...Май само лично Вождът осстана да ни даде пример- с Астрата!

Отговори
11 7
Ковидчо:

Ковидчо:

18.03.2021 | 19:00

Има някои, които не са на това мнение, но не могат да го кажат - по обективни причини...

Отговори
7 5
Астра За Никъде Лапате Астра серете злато

Астра За Никъде Лапате Астра серете злато

18.03.2021 | 19:00

Това думички красиви на доктор Менгеме ли са или на доктор Менгеле Аз предлагам едни други думички на един голям Мислител Труда ще ви направи Свободни Еврейския мързел тарикатщина наглост крадливост и лакомия ще превърнат еврейската натрупана лой в калъпчета сапунчета Още ли ще продължавате да трупате лой За сега само питам

Отговори
4 10
ГЮРО

ГЮРО

18.03.2021 | 18:57

На горната ботоксирана мутра нямам капка доверие. Фактът, че уж е ваксиниран и безопасен за околните, а ми се кекерчи с тази маска, показва, че има навика да послъгва.

Отговори
13 8
ГЮРО

ГЮРО

18.03.2021 | 18:55

Кого будалкат тия? Германия отказва да използва АстраЗенека. Още куп страни правят същото. Не защото им е кеф, а защото се наблюдават опасни странични проявления, които могат да доведат и до Погребалните агенции. Ама за Тиквония последната грижа на "държавниците" е здравето и животът на простолюдието. Неслучайно сме на първо място по измиране.

Отговори
14 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?