Извънредна новина за пенсиите заради коронавируса

Държавата ще създаде организация, за да няма струпване на пенсионери пред пощите. Това каза социалният министър Деница Сачева в МС, предава bTV.

Не е изключен вариантът парите да бъдат носени на възрастните хора по домовете.
„Има организация, в областите, в които са обявени извънредни мерки (заради коронавируса) – Плевен и Гарово, ще има съдействие от страна на полицията, за да няма струпване на хора, да стоят на разстояние един от друг и да не се струпват в определени часове.

Препоръчва се тези, които могат, да не търсят пари в брой, а да използват електронни форми за получаване на своите пенсии, каза социалният министър Деница Сачева.
Тя коментира и заплащането на нощния труд:

"За нощния труд ще се внесе предложение в НСТС да се заплаща в размер на 0,15% от минималната работна заплата това ще направим в близките дни. Ще има и промени в Наредбата за структурата и организацията на определеня на работната заплата", обясни Сачева. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Гост

Гост

09.03.2020 | 14:30

Добре, пенсионерите няма да са в салона и да чакат на опашка за пенсия ,защото ако кихне някой слюнка хвърчи от 1м. до 2м. ,НО КОРОНА ВУРУСА СЕ ПРЕДА ЧРЕЗ ДОКОСВАНЕ НА БРАВА , ЧРЕЗ ДОКОСВАНЕ НА КОПЧЕ,ЧРЕЗ ПОЛЗВАНЕ НА ХИМИКАЛКА И ТО ОТ МНОГО ХОРА. Кой гарантира дезинфекция на брави, бутони и химикалки? Кой ще осигури ръкавици за едникратна употреба и къде ще се събират и унищожават? Само със слагането на маска и забраната на струпване на много хора на едно място няма да се реши проблема.

Отговори
7 1

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?