2374
Следвайте ни

Изтече гратисният период на зелените сертификати, от днес проверяват

viber icon

От понеделник започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на закрито да се подготвят с пунктове за бързи тестове.

Контролът се затяга и екипи на Регионалните здравни инспекции, съвместно със служители на полицията и на Агенцията по храните, ще обикалят обектите, но вече няма да правят само предписания, а ще санкционират при липса на документ.

Всички проверяващи вече имат на телефоните си изработеното от Информационно обслужване приложение Covid Check BG, което разчита QR-кода на сертификатите за сложена ваксина, за преболедували, както и за направени тестове. Отделно заведенията и обектите на закрито, за които важи изискването за зелен сертификат, също трябва да създадат организация за проверката му. Хора от персонала също с телефоните си ще трябва да осъществяват първичен контрол и да не допускат вътре клиенти без сертификат.

Остава все още открит въпросът как цивилните лица от персонала ще могат да изискват и лични карти, за да проверят дали сертификатът е действително издаден на проверявания клиент.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

И кво ся

И кво ся

25.10.2021 | 08:17

Който няма смартфон ала бала, да влиза в затвора ли? До кога ще ги траем тези безумия?

Отговори
5 1
Леш

Леш

25.10.2021 | 11:01

Принтираш го брато. Като нямаш телефон и си в 19ти век принтираш на ксерокса.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?