Следвайте ни

Израелското лекарство срещу COVID-19 със забележителни резултати

viber icon

Израелска биотехнологична компания заяви 100% успеваемост при първите 10 пациенти, лекувани с нейното лекарство, като част от ранен етап на клинично изпитване в Rambam Health Care Campus в Хайфа, съобщи в. „Джерлусалем пост”.

Компанията, Bonus BioGroup представи предварителните констатации от своето проучване фаза I / II на колеги на конференцията на Международното общество за клетъчна и генна терапия в Ню Орлиънс миналата седмица и сподели резултатите в изявление, публикувано на фондовата борса в Тел Авив.

Сега компанията подготвя публикация в рецензирано издание.

Установено е, че MesenCure на Bonus, който се състои от активирани мезенхимни стромални клетки (MSC), изолирани от мастната тъкан на здрави донори, намалява възпалението и облекчава дихателните и други симптоми при пациенти, страдащи от животозастрашаващ респираторен дистрес, причинен от COVID-19 .

„Досега резултатите от лечението с лекарството MesenCure са изключително впечатляващи и са подобрение спрямо резултатите от други лечения“, каза д-р Шади Хамуд, главен изследовател в клиничното изпитване и заместник-директор на Отделението по вътрешни болести Е в Rambam.
Той каза, че резултатите са толкова обещаващи, че болницата вече проучва използването на лечението за други показания.

От Bonus съобщават за 10 пациенти с COVID-19 на възраст между 45 и 75 години, всички с тежки симптоми. Деветдесет процента от тях също са имали съпътстващи заболявания.

Данните показват 40% намаление на възпалението на белите дробове от лечението - от 55% на 15%, както се вижда при рентгеновите снимки на гръдния кош, през първите пет дни след лечението. Един месец по-късно възпалението на белите дробове достигна 1%.

Освен това пациентите показват значително подобрена дихателна функция, като насищането с кислород в кръвта се увеличава до 95% и белодробната функция се връща до почти напълно нормални нива само след един месец.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

И ся ко

И ся ко

06.06.2021 | 14:35

Разбира се Втори път за 24 часа Забележително тече реклама за чифутщината Забелязва се от далеко от къде се финансират чифутите от Мекица Забележително Нали А бе ко стана с Нали

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?