Следвайте ни

Израел създаде маска, която убива COVID-19

viber icon

Многократните антивирусни маски на израелската фирма Sonovia, покрити с наночастици от цинков оксид, които унищожават бактерии, гъбички и вируси, може да се окажат сериозна преграда пред разпространението на коронавируса, съобщи „Джерусалем пост“.

SonoMask показва способност за неутрализиране на новия коронавирус при ефективност от 99.34% в рамките на проучвания, проведени от международно акредитирана лаборатория за изпитване ATCC, съобщи базирания в Рамат Ган израелски производител и разработчик Sonovia.

Резултатите от последния кръг от тестове показаха, че маската има способността да неутрализира падналите следи от SARS-COV-2 в рамките на 30 минути след контакт с тъканта. SonoMask също доказано поддържа своите защитни свойства през целия цикъл от 55 изпирания.

„След този изключителен резултат вече можем да уверим обществеността, че нашата SonoMask работи непрекъснато, постоянно и бързо, за да неутрализира разпространението на COVID-19,“ каза главният изпълнителен директор на Sonovia Джошуа Хершковичи.

„Гордеем се с най-новото ни постижение, което ще помогне на хората да се чувстват в безопасност и да защитят своите близки, като същевременно остават най-екологично изгодният вариант на пазара на лични предпазни средства“.

Коментари (1)

Шалом братя

Шалом братя

05.10.2020 | 00:44

тогава защо затваряте държавата.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?