Следвайте ни

Изпитание: Деца без симптоми увеличават заразата от COVID-19

viber icon

Светът ще бъде изправен пред ново голямо изпитание с тръгването на децата на училище тази есен. Причината е, че много от тях преболедуват COVID-19 доста леко и често без симптоми.

Това обаче ще увеличи значително заразата и разпространението й ще увеличи опасността за възрастните и по-уязвимите, коментират американски лекари.

"Противно на очакванията ни, на базата на епидемиологични данни, децата не са пощадени от пандемията" - каза д-р Алесио Фазано, директор на центъра за имунологични и биологични изследвания към Общата болница в Масачузетс, който е автор на новото изследване. Те остават за по-дълго време преносители на коронавируса и имат значително по-високи нива от вируса в дихателните си пътища от възрастните, приети в интензивни отделения.

В изследването са участвали 192 деца и младежи - от бебета до 22-годишни, приети в спешни отделения с подозрения за Ковид-19. 49 от тях са били заразени. Други 18 са включени в изследването заради диагноза мултисистемен възпалителен синдром, усложнение от Ковид-19, което може да се развие няколко седмици след заразяването.

Резултатите показват, че децата са с голям вирусен товар (количество на вируса в кръвта), което означава, че са много заразни, независимо дали са се разболели, или не.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Граматиков

Граматиков

20.08.2020 | 18:35

Да му мисли спонсора ДП и да свали 53 кг.

Отговори
0 0
Mqma

Mqma

20.08.2020 | 18:28

Да му мислят учителите!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?