Следвайте ни

Изписаха кмета на "Източен" след 27 дни битка с коронавируса

viber icon

Кметът на район "Източен" Иван Стоянов е изписан от болницата, след като в продължение на 27 дни се бори с COVID-19. 

"Направиха ми два PCR теста и двата се оказаха отрицателни, затова ми разрешиха да се прибера вкъщи", разказа  Стоянов. Сподели, че се е чувствал безкрайно щастлив след близо един месец изолация . В болницата е постъпил след една седмица  безуспешно домашно лечение,  със силно главоболие, отпадналост, липса на обоняние и  температура  и се оказа , че е развил двустранна  пневмония.

Районният кмет е в болничен до 9 септември, защото заради вируса и пневмонията трябва да мине на  два контролни прегледа на скенер. "Ако резултатът е добър, ще прекратя болничния, но сега няма да посещавам кметството, за да не стресирам хората", каза Иван Стоянов. 

Той уточни обаче, че ще следи  работата в района дистанционно, а днес вече  е обиколил  кварталите, където се извършват  строителни дейности.  Разказа, че на Цариградско шосе  днес ще бъде асфалтирано едното разширение на локалното  платно, а в понеделник - другото, за да се улесни трафикът. В ДЯ "Веселушка" е проверил как върви изграждането на шест детски площадки в двора .

"Благодаря на служителите, че не са изоставили работата, докато съм в болничен, и че са здрави", признателен е районният кмет. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?