Италия пред тежък избор: Икономиката спира или всичко е загубено

Италианската опозиция, но също така и властите от северните области, най-силно засегнати от епидемията с коронавирус, искат затягане на карантината. Област Ломбардия зове за тотално затваряне на магазини, фабрики и всякаква дейност. Изключение може да се направи само за магазините за храна и аптеките, които да останат отворени. Губернаторът на Ломбардия Атилио Фонтана и 12 кметове на засегнати общини искат от правителството да ограничи максимално и обществения транспорт, вкл. и самолетите и влаковете. „Трябва да се действа строго, защото здравната система е силно затруднена”, според Фонтана.

„Или трябва да спрем всичко, или рискуваме да загубим всичко”, казва пред в.”Кориере дела сера” кметът на Бергамо Джорджо Гори.

 

Центърът на Рим е напълно безлюден.
Центърът на Рим е напълно безлюден.

 

Според всекидневника премиерът Джузепе Конте е склонен да приеме подобно предложение и да издаде нов указ. С него може да се даде възможност на различните области да решават налагането на още по-драстични мерки и затваряне на всички дейности. За подобни драконовски мерки зове и опозицията. „Нека да обсъдим заедно това, като разбира се, не трябва да се спират производството и услугите, свързани с жизнено важни неща – аптеките, хранителния сектор, електроенергията, информацията”, каза Конте.

 

Италианци искат още по-строга карантина и тотално затваряне на всичко

 

В момента в италианските градове са отворени повечето магазини, а не само тези за хранителни продукти и лекарства, работят барове и ресторанти.

 

 

Италианци искат още по-строга карантина и тотално затваряне на всичко

 

„Вършим чудеса, но не можем да караме така за дълго. Само с драстични мерки, за каквито призовават италианските области, може да спадне напрежението върху здравната система, която подсилваме всеки ден, но тя няма безгранични възможности”, каза Антонио Пезенти, координатор на Кризисния екип в Ломбардия.

 

 

Обслужващият персонал на баровете навсякъде е с маски.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?