Следвайте ни

Исторически ден за още 2 области! Ваксинират първо спешни медици

viber icon

Исторически ден в битката с коронавируса за още две области в България. Имунизирането срещу Covid-19 започва във Варна, като първата ваксина ще бъде поставена на лекар от Центъра за спешна медицинска помощ, заяви областният управител Стоян Пасев.

"Първата ваксинация е на 28-и, тогава започват всички ваксинации във Варна. 28-и и 29-и са дадени като дни. В самите лечебни заведения си имат манипулационни. 975 са дозите, които пристигнаха. Половината остават за Варна, другата отива за останалите пет области в Североизточна България", каза той пред БНР.

И в Търговище започва ваксинирането на лекари и други медицински специалисти, работещи на първа линия в борбата с коронавируса. 

Първи ще бъдат имунизирани медицински лица от Многопрофилната болница в града. За здравното заведение в областния град са предназначени 65 дози от общо доставените 80 от ваксината. Останалите ще бъдат разпределени за  Центъра за спешна медицинска помощ в областния град, болницата в Омуртаг и Специализираната очна болница "Доктор Тасков" в Търговище.

Общо 585 души от  петте общини на областта са заявили желание за ваксиниране. Това са лекари и медицински специалисти на първа линия в борбата с коронавируса.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?