Следвайте ни

Истина или лъжа: Covid-19 e творение на фармацевтичните компании?

viber icon

Коронавирусът всъщност е творение на световните фармацевтични компании с цел да се провокира паника и по този начин да бъде ускорена продажбата на милиони медикаменти, защитни маски и дезинфектанти, пише novini.bg.

Поне такова мнение споделя един от потребителите на социалната мрежа ''Фейсбук'', в чиято публикация той е изнесъл данни от университета в Хамбург, според които  смъртните случаи от коронавирус са над 14 600, докато смъртните случаи при обикновена настинка, малария, алкохол, цигари или рак са в пъти по-големи като брой.

,,В този момент 335 997 души са заразени с COVID-19, от които 250 000 са от Европа и Китай с общо население от над  1 млрд. и 700 млн. души. С други думи, ако наскоро не сте посещавали Китай или Европа, то вероятността да се заразите с коронавирус  намалява с 84%.  Все пак, ако случайно се инфектирате, трябва да вземете предвид това, че само 5% от потвърдените случаи приключват фатално. Така че, дори да се заразите с коронавирус, е по-вероятно да се излекувате успешно'', разсъждава потребителят.

Той прави и съпоставка между SARS и COVID-19, посочвайки, че смъртността при първия вирус е била около 10%, докато при сегашния е не повече от 2% в инфектираните райони.  В допълнение отбелязва, че смъртността от коронавируса при хората под 50-годишна възраст е едва 0.2%

,,Следователно, ако сте под 50 години и не живеете в Европа или Китай, много по-вероятно е да спечелите от лотарията, отколкото да се заразите с коронавирус'', обяснява потребителят в социалната мрежа.

,,Комарите убиват всеки ден по 2740 души, хора убиват средно по 1300 души всеки ден, а жертвите от змии са 137 души ежедневно. Пийте мултивитамини, поддържайте имунната си система и добра хигиена и не живейте в страх. Споделете, за да спрете паниката'', завърша той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?