Следвайте ни

Испания вписва в регистър отказалите да се ваксинират срещу COVID-19

viber icon

Испания ще създаде регистър на хората, които отказват да бъдат ваксинирани срещу новия коронавирус.

Властите ще го споделят с други държави-членки на Европейския съюз, въпреки че документът няма да бъде публично достояние. Това заяви министърът на здравеопазването Салвадор Ила в понеделник, цитиран от АФП.

 По време на интервю за телевизия La Sexta Ила повтори, че ваксинацията срещу вируса - която, както в повечето страни от ЕС започна в Испания през уикенда - няма да бъде задължителна.

"Това, което ще бъде направено, е регистър, който ще бъде споделен с нашите европейски партньори с хората, на които е било предложен и са отказали ваксиниране," каза той. "Това не е документ, който ще бъде публично достояние и ще бъде направен с най-голямо внимание към защитата на данните", добави той, като отбеляза, че работодателите или членовете на широката общественост няма да имат достъп до него.

Испанците, които не желаят ваксина срещу Covid-19 са 28% през декември от 47% през миналия месец, сочи проучване, публикувано миналия месец.

Испания е една от най-тежко засегнатите страни в Европа от пандемията, като в понеделник броят на жертвите на вируса преминава границата от 50 000, според здравното министерство.

Близо 1,9 милиона души са заразени, припомня news.bg.

Правителството очаква да има между 15 милиона и 20 милиона души от населението от 47 милиона, ваксинирани срещу вируса до юни.

"Начинът да победим вируса е да ваксинираме всички нас или колкото повече, толкова по-добре", каза Ила.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Не било конспирация бе Хич

Не било конспирация бе Хич

29.12.2020 | 09:58

И като хакнат хакерчетата този прословут таен списък дето само двамка шъ го знаят ще стане както лафа Знаем како Маро ние дваминката и града половинката А пък аз предлагам да въведем онзи стар изпитан метод на Чичко Хитлер със жълтите звездички отново да го въведем Защото ония който не искат да се подчинят на новия Световен ред са си направо комунисти терористи или най малкото от Ислямска държава и са си направо готов материал за лой и сапун

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?