Следвайте ни

Искате да се запишете за ваксина? Да, ама не

viber icon

Електронният регистър за ваксиниране работи от днес, та пушек се вдига. "АстраЗенека" е пусната отново на бойното поле срещу КОВИД.

Всичко това добре, но човек няма как да се запише за ваксинация на територията на София, показа проверка на репортер на "Марица".

След чинно попълване, забележете, и отбелязване за ваксинация с КАКВАТО И ДА Е ВАКСИНА, се стига до фаталния избор на час.

Системата дава възможност за избор от 26 март до 8 април, включително. Дотук, добре. Следва избор на място. Репортерът ни опита абсолютно всички по-големи болници, плюс РЗИ-София, няколко ДКЦ-ата, две лаборатории, още 5-6 произволни медицински центъра.

На всеки пункт пробва абсолютно всеки възможен ден, включително и почивните. Не и не! Навсякъде часовете бяха червени - тоест, заети.

За съжаление системата не дава опция да се търси по град, пък после човек да си троши главата къде точно ще ходи да се ваксинира.

Логично,  звъннахме на дежурните телефони в РЗИ. Учтива служителка призна, че заради спирането и пускането на АстраЗенека цари хаос. За системата обаче отговаря Министерството, уточни тя.

Така че съвет - обърнете се към личния лекар или се заредете с търпение. Има и трети вариант.

Веднага пробвахме да запишем час в РЗИ-Враца. Хоп, системата ни даде свободни часове като първа възможност за 29 март. Както се казва - оферта, особено ако имате път.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Кротко Ивайловче Ти ще паднеш друг ще те замести Юди много

Кротко Ивайловче Ти ще паднеш друг ще те замести Юди много

19.03.2021 | 19:21

Грижа го е на Ивайло много го е грижа за здравето на Български народ и род Да не мислите че за единия хонорар клечи кът куче пред Шиши Бакшиши Всяка му полюция е изпълнена с любов Заприличал.е на църковна свещ от денонощен труд Каква мъка е да ви информира и.чат пат да ви дезинформира Но туй вече е от преумора да съ напиня заради Вас бе Не е за него си Жа съ затрие Ивайловчето от напиняне

Отговори
2 2
Кака Бойка

Кака Бойка

19.03.2021 | 18:58

Запишете се при Симитлишкия Кмет да ви ваксинира като мен с кожената спринцовка

Отговори
4 3
Явно Лош Ганьо

Явно Лош Ганьо

19.03.2021 | 17:45

Явно някой т...п Ганьо саботира великата идея хуманитарна еврейска та е ръгнал най добрата еврейска система да съ запише чиляк да го боцнат еврейте Това е мечтата на всички българи и българчета Обаче лошия Ганьо е провалил мечтите им Ех Ганьо Ганьо колко си прос Лично другаря Ротшилд и еврейска благородна компания се е загрижила не само за твоето здраве но и на цялата световна икономическа общтност а ти Ганьо да ги саботираш и да им хакнеш сайта и да го фчупиш

Отговори
8 2
Живко

Живко

19.03.2021 | 17:41

В София винаги цари хаос. От какво се изненада, Ивайло?

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?