Следвайте ни

Искате да се ваксинирате без ред? Тичайте в РЗИ-Пловдив и тези болници

viber icon

В РЗИ- Пловдив днес работи кабинет за ваксинация на хора, желаещи да бъдат имунизирани без предварително записване. Поради многото желаещи в неделя ще работят имунизационни кабинети и в още няколко здравни завесения, съобщи Дани Каназирева, председател на ОКЩ. Кабинетите са в УМБАЛ “Пловдив”, МБАЛ “Св. Пантелеймон”, МБАЛ “Св. Мина”, Транспортна болница, ДКЦ 1, МБАЛ  "Медлайн", болниците в Асеновград и в  Първомай.

Днес в Пловдив пристига и главният държавен здравен инспектор доцент д-р Ангел. Той ще се срещне с областния управител и директора на РЗИ д-р Ваня Танчева. Те ще обсъдят откриването на т.нар. „зелени коридори” за желаещите да се ваксинират и следващия етап от имунизацията в областта. След срещата се очаква участниците в нея да изнесат важна информация за ваксинирането и коронавируса в Пловдивско.

„Утре ще бъдат определени „зелените коридори“ и в други здравни заведения в Пловдив и областта, за да не се трупат опашки“, каза Дани Каназирева. Джипитата също започнаха да получават  ваксина.

Желаещите  трябва да си носят лична карта, добре е да се представи и епикриза, ако има хронично заболяване. 

Лекари съветват след поставяне на ваксината 24 часа да не се пие твърд алкохол и да няма физическо натоварване. 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Спринтьор

Спринтьор

21.02.2021 | 17:42

И язе хукнах ама нещо превиших скороста от 5 км в час и сега стоя гипсиран в къщи В предстящото десетелетие няма шанс да хукна не за ваксина а луканка без пари да дават

Отговори
0 0
бгн

бгн

21.02.2021 | 17:01

Айде на суджука.Давайте овце,безплатно е.

Отговори
2 1
Катя

Катя

21.02.2021 | 14:44

Питам, ама никой не ми отговаря..Най-вече журналистите в тая скапана държава.Всеки е в правото си да се ваксинира или не.Всеки избира как да живее или не.Това е право на всеки един от нас.Но така ли не се намери дори 1 ( ЕДИН) (Мразя да пиша с големи букви, но съм бясна),че всички ваксини са в 3-та фаза на изпитателен срок, който ще завърши в началото на 2022 год. затова производителите не носят отговорност при странични ефекти и именно, поради тази причина се подписва информирано съгласие. И без това обществото ни с всеки изминал ден деградира с максимално с висок % .Поне Вие направете нещо или Ви е страх освен да съобщавате като радио точка, ах ,как чакат за заветната ваксина, която може да ни изстреля безвъзмездно към Рая.

Отговори
5 5
въпроси

въпроси

21.02.2021 | 11:28

Кой и на какво основание преценява дали ваксината на Астра-Зенека е безопасна и ефективна за лица над 55 години? Или единствено подписаното от пациента (не)информирано съгласие е важно за здравните ни власти? Къде остана възможността за избор на ваксина? Може би тосе отнася само за политиците и управниците ни?

Отговори
7 2
Deutsch

Deutsch

21.02.2021 | 10:29

Организация нула от страна на администрацията. Важно е да маркираме дейност. В западна Европа си изградиха центрове в спортни или концертни зали с фиксирани места за да не става претрупване на хора и да се спазва дистанция, с места за изчакване след ваксината, в случай, че някой прояви алергична реакция. А тук юруш, каламбур и накрая сам се проверявай в къщи дали си обърнал петалата.

Отговори
9 4
Дада

Дада

21.02.2021 | 10:20

Хукнахме !!!

Отговори
10 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай