Следвайте ни

"Индипендънт": Карантината в UK може да продължи 1 година

Изследването е изготвено от панел от експерти

viber icon

Мерките за социално дистанциране трябва да останат поне за една година, за да може Националната здравна служба (НЗС) да се справи с коронавируса, според ново проучване, изготвено от научни сътрудници и предназначено за британските министри, пише вестник The Independent, цитиран от "Фокус".


Според публикуваните документи, учените са съгласни, че единствената реалистична перспектива за контрол над вируса и предотвратяване на препълването на интензивните отделения в страната ще е въвеждането на различни и продължителни правила за социално дистанциране.По-рано премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че страната може да "обърне битката с коронавируса" в рамките на "12 седмици".

Но според Научния консултативен съвет за извънредните ситуации (SAGE), мерките за борба с вируса ще трябва да останат в сила много по-дълго време.

Изследването е изготвено от панел от експерти, наети от британския департамент по здравни и социални грижи, за да дават съвети на кабинета за мерките за борба са пандемията, на базата на моделите и епидемиологията на заразните болести.

Документите вероятно ще повдигнат сериозни въпроси за политиките за борба с COVID-19 на правителството и дали те са достатъчни.

"Ясно е, че политиката за редуване на строги и умерени мерки за социално дистанциране може да не е достатъчно ефективна за поддържането на броя на критичните случаи (на COVID-19) в капацитета (на британските болници)", се казва в документа.

"Тези (мерки) ще трябва да останат в сила за поне година. Според тези политики, през поне половината от тази година трябва да са в сила стриктни правила за социално дистанциране".

В доклада се казва, че по-късно тези мерки могат да бъдат въвеждани наново в регионален мащаб и така например в Лондон те да са по-строги или по-умерени, отколкото в останалата част от страната.

Документът представлява поредица от съвети и такива мерки все още не се обсъждат от правителството.

В изявлението се казва, че изолирането на случаите на заразата, включително цели домакинства и социалното дистанциране на хората в риск няма да е достатъчно и има заплаха капацитета на болниците да не е достатъчен за справянето с кризата

"Съгласни сме, че общо социално дистанциране, затваряне на училищата, изолацията на домакинства и рискови групи може да е достатъчна за овладяването на епидемията, ако (мерките) се задържат за дълъг период от време. Смятаме, че тази стратегия трябва да се приложи възможно най-скоро на практика".

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?