Следвайте ни

Имунологът акад. Петрунов: Мерките трябва да останат поне още...

viber icon

"Рано е да се говори за ваксина срещу COVID-19, такава все още не е одобрена, има само съобщения в медиите", заяви в телевизионно интервю имунологът академик Богдан Петрунов.

Според него за българска ваксина пък въобще не може да се говори, защото държавата ни няма капацитет за това. „Съветвам колегите да използват думата „ваксина“ по-внимателно. Това е една лабораторна разработка, но е далеч от ваксина“, обяви той.

Имунологът предупреди, че последиците за преболедувалите коранивирус са сериозни. Те продължават с месеци и са за нервната система, на сърдечно-съдовата система, на бъбреците, на черния дроб, на кръвоносната система, уточни лекарят.

Неговата препоръка е да се погрижим за имунитета си, докато сме здрави чрез прием на витамин Д, витамин С, селен, цинк и други добавки.  

Засега независимо, че ваксината ще бъде готова догодина, всички мерки, които се прилагат, трябва да останат в сила поне още 2-3 години, настоя имунологът.

Той предупреди, че COVID-19 няма да приключи скоро. "Коронавирусът много по-малко мутира, но мутациите са много сериозен проблем за съставянето на ваксината. Проблемът е, че хората не спазват мерките", отсече той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Хаха

Хаха

14.11.2020 | 17:44

Като гледам коментара ти,ми м.алоумник си си. И името ти е идеално за т.ъп г.ъз !

Отговори
2 7
maloum

maloum

14.11.2020 | 17:29

Абсолютно е прав Ако си Мало..мник...............

Отговори
4 3
Пловдив

Пловдив

14.11.2020 | 16:15

Абсолютно е прав! Светило в своята област! За съжаление Ганьо си продължава с п.ростотиите. Другите страни ще се справят с вируса,но в България шанс нямаме. Ще минем през ада заради политици,некадърни лекари като Мангъров и няколко прозента невежи и с.лабоумни българи!

Отговори
12 12
Русе-Чикаго-Русе

Русе-Чикаго-Русе

15.11.2020 | 01:38

Бот. Носи си каската и се крий у вас, невежи ми съгражданино. Свърши се с цигари и алкохол, яж си манджичките и захаросаните трушийки. Пий си ракията и плачи за бай Тошо, за това колко празноглави и неграмотни ви е оставил, да чакате някой да ви каже какво да правите. Извади си главата от жалкия дирник и се научи как работи организма ти, спри да гледаш новините и турски сериали. Срам и позор си за българския народ и нашето бъдеще.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?