Има надежда! Лекарство спасява най-тежките случаи на COVID-19

Водещ учен разясни добър ли е хидроксихлоринът в лечението на COVID-19. В интервю за авторитетната американска телевизия Fox News д-р Уилям Грейс, който е онколог в клиника Ленъкс Хил в Ню Йорк, заяви, че в лечебното заведение препаратът се използва при пациенти в тежко състояние.

„Всички го използват в момента неофициално. Имаме увеличаване на броя на пациентите в Ню Йорк. Проблемът е, че тези пациенти идват в твърде тежко състояние и са в много тежък респираторен статус, лекарите използват хидроксихлорин със или без антибиотика азитромицин.

То показва огромна ефикасност. Нямаме смъртен случай в нашата болница при повече от 100 пациенти, няма нито един смъртен случай. Говорих с много свои колеги в болници в Ню Йорк и всички те използват хидроксихлорин, въпреки че количествата му се изчерпват”, казва д-р Грейс, цитиран от Нова телевизия.

Доктор Хил обясни, че вече има няколко проучвания, чиято цел е да докажат ефикасността на хидроксихлоринът при лечението на най-тежките случаи.

 „Да, има хора на Западния бряг на Съединените щати, които го проучват и хора, които са позитивни на вируса, но не показват сериозни симптоми и ние разглеждаме изчистването на вируса чрез това лекарство. Мислим, че работи по два начина.

Знаете, че смъртността се увеличава с увеличаването на възрастта. Мисля, че колкото по-възрастен сте, толкова отговорът на организма ви е по-сериозен, което означава, че хората с вирусни пневмонии умират, защото дробовете им се пълнят с течности  предимно заради имунен отговор.

Това лекарство работи като прекратява репликацията на вируса, но също и подобрява имунния отговор”, казва той.

В проучването на ефектите на хидроксихлоринът се е включила и Световната здравна организация, потвърди доктор Хил, като изрази надежда, че резултатите ще бъдат готови бързо.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Covid 19

Covid 19

23.03.2020 | 10:31

в БЪЛГАРИЯ СА ЛЪЖЦИТЕ НЕ В EU

Отговори
0 0
Мунчо

Мунчо

22.03.2020 | 22:25

Като зман кви сте жълти как да вярвам?

Отговори
1 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?