Следвайте ни

Идва ли втора вълна от COVID-19? Отговор от здравния министър

viber icon

Твърде възможна е втора вълна от коронавирус. Това заяви новият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Зимните месеци и смесването на коронавируса с други респираторни заболявания ще усложнят много обстановката в страната. Възможно е да престои и втора вълна", заяви бившият вечер директор на "Александровска".

По думите му, ваксинирането с бъдещата ваксина срещу COVID-19 няма да бъде задължително.

"Нека всички български граждани да са сигурни, че ваксините, които ЕС ще поръча за всички европейски граждани, ще бъде най-качествената достъпна на пазара ваксина, тъй като качеството на произведените ваксини ще се следи от европейските институции.

Това, което трябва да знаят българските граждани, че ваксинирането с тази ваксина няма да бъде задължително. Няма да влиза в никакви календари. Ние ще дадем възможност на всеки човек, който попада в рисковите групи и тези, които са извън рисковите при изявено желание да може да се постави тази ваксина, когато тя е открита и когато са минали всички тестове за бозапасност", изтъкна още здравният министър по време на изслушването си в парламента.

Проф. Ангелов обясни, че с новите мерки доходите на над 6000 души в системата на здравеопазването на първа линия ще бъдат увеличени с 30%.

"В сектор "Здравеопазване" до края на годината ще бъдат отпуснати и ще влязат допълнителен финансов ресурс в размер на 223 млн. лв. Наличните, които до момента са отпуснати, са в размер на 80.9 млн. по мерките, които сме предприели", каза още министърът.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?