Следвайте ни

Идея! Боледуваш от COVID-19 - безплатен преглед на белия дроб

viber icon

Граждани, преболедували COVID-19, да се подложат на безплатни прегледи на белите дробове. Това призоваха на днешния Световен ден на белия дроб водещи български пулмолози. Целта им е да изследват дали инфекцията от коронавирус нанася трайни поражения върху дихателните органи.

Пневмонии, туберкулоза, а напоследък и новият вирус. Това са основните респираторни инфекции, които поразяват белите дробове, понякога необратимо и фатално, посочи пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Все още по отношение на коронавирусната инфекция няма достатъчно статистически данни и много въпроси остават без отговори, смята той

"Ако ние правим повече изследвания и базираме поведението си на изследванията, ще имаме много по-голям успех".

Около 14 000 души са излекувани от Covid-19 от началото на епидемията у нас. И всеки от тях може да се подложи на допълнителни прегледи на белия дроб:

"За да може да се измери белодробната им функция и да се види в дългосрочен план дали има ефект от коронавирусната инфекция върху белия дроб".

Информация за прегледите всеки може да получи от личния си лекар.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Може

Може

25.09.2020 | 15:45

Да го наречете носталгия по социализъма но ежегодно тези рентгенови прегледи бяха задължителни.Мисля че превантивната работа в медицината никак не е излишна.Защото помощите от Европейския съюз се дават за живи хора па макар и болни.

Отговори
0 0
Чичо

Чичо

25.09.2020 | 15:43

Съгласен но.... Ако са спазвали разпоредбите .

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?