Не е истина! Нашенци се връщат от Италия за кръщене с 200 души

Ако не бъдат спрени навреме, нашенци, завърнали се от Италия, ще организират пищно кръщене за 200 души във врачанското село Попица, пише BulNews. Те планират тържеството въпреки обявеното извънредно положение заради смъртоносния коронавирус.

Притеснен жител на селото споделя, че напук на забраната за масови мероприятия, съселяните му няма да отменят планираното тържество. Мъжът допълни, че на мероприятието ще има и гости, наскоро завърнали се от Италия. 

Кръщенето е на детето на 28-годишния Йордан. М., което е на 1 година. Семейството живее в Италия и наскоро се е прибрало, за да отпразнува кръщенето на момченцето. Негови съселяни споделят, че жена му е италианка и двамата са доста заможни. 

Преди обявяването на извънредните мерки е било планирано тържеството да се състои в салона на читалището. Поради бързо разрастващата се зараза и забраната за провеждането на масови мероприятия обаче, кметът на Попица Юли Йолов е забранил то да се осъществи там. 

За случая са уведомени градоначалникът на Бяла Слатина Иво Цветков и директорът на РЗИ във Враца Кети Ценова. 

На 11 и 12 март от районното управление в Бяла Слатина са издадени предупредителни протоколи, но това не е спряло купонджиите. 

Оказва се, че правомощията на институциите не могат да спрат провеждането на мероприятието и организаторите имат право да празнуват на частен терен. 

Жителите на населеното място се надяват тържеството да бъде отменено, имайки предвид обявеното извънредно положение в цялата страна. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ше събира НА МУКАВЕЯ, В ПАНДИЗА И ГЛОБА 5 БОНА ЕВРО!

ше събира НА МУКАВЕЯ, В ПАНДИЗА И ГЛОБА 5 БОНА ЕВРО!

13.03.2020 | 22:34

ей тва е , ганьо олигофрена ще затрие всички в тая кочина

Отговори
9 2
Пловдивчанин

Пловдивчанин

13.03.2020 | 21:52

Сайта вине станал супер бъгав и пълен с ненужни реклами.Браво Марица,станахте масовка!

Отговори
6 0

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?