Следвайте ни

И млади се наредиха до пенсионерите пред магазините в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Не се спазва рестрикцията в сутрешните часове от 8,30 до 10,30 часа да не пазаруват хора под 60 години, видя репортер на "Марица". Дълги опашки пред хранителните магазини се извиха днес сутринта, но на тях редом с хората от третата възраст имаше и по-млади. Струпването заприлича много на това, което бе преди седмици. 

 

Подплашени, по-младите от опашките обясняваха, че пазаруват за близки пенсионери, защото не можели да чака на опашката. Други пък допълниха, че ситуацията в страната се мени всеки час и вече не знаят какво да правят. 

По-строгите мерки бяха наложени от Националния щаб за борба с коронавирса, за да се намали струпването на хора. Освен КПП-тата и забраната за посещение на паркове и градини кризисният щаб реши да въведе и часове, в които да пазаруват само възрастни хора. Поради тази причина за времето от 8:30 до 10:30 се забранява достъпа на хора под 60 години в хранителните магазини. Целта е да се ограничи заразата от коронавирус и да се предпазят пенсионерите, като се минимализира контактът им с по-млади хора.

За момента обаче тази мярка като че ли има обратен ефект в Пловдив. Наравно с възрастните на опашките сутрин се трупат и млади. 

Снимки  Наташа Манева

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?