1553
Следвайте ни

И Франция въведе нови правила за българите

viber icon

Германия не е единствена. От днес, 22 октомври, България, Естония, Латвия, Литва и Румъния са поставени „под наблюдение“ по отношение на Франция във връзка със ситуацията с COVID-19, съобщиха от МВнР.

Това означава, че въпреки че посочените държави продължават да бъдат в „зелена зона“, неваксинираните граждани и тези, които не разполагат със сертификат за преболедуване, трябва да разполагат с негативен PCR тест или антигенен тест, направен в рамките на последните 24 часа преди отпътуването (отпътуване на първия полет при пътуване с прекачване), а не както беше досега 72 часа преди отпътуването.

Новите правила влизат в сила незабавно.

Документите, с които българските граждани могат да пътуват от България до Франция, са:

- за ваксинираните граждани – документ за завършена ваксинационна схема:

• 28 дни след ваксината с една доза - Johnson & Johnson;

• 7 дни след втората поставена доза на останалите ваксини, които изискват две дози;

• за хората, които са получили всички необходими дози от ваксина, разрешена от СЗО, но които не са признати от Европейската агенция по лекарствата, 7 дни след прилагането на допълнителна доза от РНК ваксина, която се ползва от такова признаване.

Ваксините, които се признават във Франция, са тези, одобрени от Европейската агенция по лекарствата - Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield, Janssen.
Допуска се и сертификат за преболедуване COVID-19, издаден преди повече от 11 дни и преди по-малко от 6 месеца, или негативен PCR тест, или антигенен тест, направен в рамките на последните 24 часа преди отпътуването (отпътуване на първия полет при пътуване с прекачване).

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Париж на тел.: +33 1 45 51 85 90, както и на телефон за връзка с посолството при спешни случаи в извънработно време, в почивни и празнични дни – 0033 /0/ 6 21 84 95 15

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Док

Док

23.10.2021 | 07:51

Скоро всички няма да ни пускат и ще си живеем на острова на умните неваксинирани в изолация от света.

Отговори
5 1
Приканвам

Приканвам

23.10.2021 | 10:55

Прикванвам и ваксинираните да си спазват правилата и да се кротнат, щото пандемията е за всички. Какви пътувания искаш и кво те бърка тва в момента?

Отговори
1 0
Франция

Франция

23.10.2021 | 00:10

Да си гледа негрите и тия от Мароко и техните бивши колонии . И да не мисли много за българите . Оня макрон да си тъпче бабката , дето е с 20 години по-дърта от него . Некрофил . Ама те и там идват избори и ще му сипят .

Отговори
1 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?