Следвайте ни

Хаос с адресите на новозаразените, търсят столичани в провинцията

viber icon

При над 1000 новозаразени на ден от седмици насам положението с РЗИ в София е неуправляемо. Няма как служителите да проследяват дори болните, да не говорим за контактните.

Първият ни събеседник вече е изкарал COVID-19 заедно с половинката си. Диганостицирани са със седмица разлика. “Обадиха ми се на осмия ден по телефона“, споделя пловдивчанинът, който живее от години в София. „Попитаха ме за контактни, но се разбра, че няма смисъл. Доста време е минало.

Предписанията ги връчиха на 12-ия ден. Използваха, че сме в един апартамент със съпругата, тогава дойдоха и нейните. Разбирам ги, страшна лудница е“.

Интересен е случаят с втория ни събеседник Сашо, кореняк столичанин, който живее в един апартамент с родителите си и годеницата. И четиримата дават положителен тест. Сашо е на ден от края на карантината, двамата с баща му карат тежко, като викат веднъж и Бърза помощ, взима ги кола на Жандармерията. В двора на една от големите болници им мерят сатурацията и след добрите резултати ги връщат у дома им. Всички вече са ОК.

„На мен абсолютно никой не ми се е обадил до този момент. Нито за контактни, нито за карантиниране. Също и на майка. Звъняха към 7-8 ден на бащата, питаха го как  е, контактни лица не са искали. Казаха, че след като е по-добре, няма смисъл да го тормозят пак“.

Седмица по-късно звънят на годеницата му, но от РЗИ-Велико Търново! Самата дама си го обяснява, че е учила в Свищов, тъй като по адрес се води далеч в Северозападна България. След като разбират, че е в София, от старата столица обясняват, че ще я прехвърлят на колеги от столичното РЗИ. Всичко приключва в този момент.

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?