Следвайте ни

Говорещи екрани в Турция предупреждават пешеходците без маски

viber icon

Специални екрани, снабдени с технология за изкуствен интелект, са инсталирани на автобусните спирки в Турция, за да откриват хората без маски.

Идеята в община Трабзон е необичайна, но е интересна и необходима на фона на нарастващия брой случаи на заразени с COVID-19 в страната.

Тези дигитални екрани в черноморската провинция Трабзон, издават предупредително съобщение:  „Сложете си маска незабавно, за да се предпазите “, ​​придружено от груба картина на вируса на COVID-19  върху немаскираното лице на минувача.

Властите в Турция досега разчитаха на собствената информираност и съзнателност на хората за самозащита. Маските са задължителни и в откритите пространства в цялата страна. И все пак хората, които не носят маска, свалят ги под носа или под брадичката, не са необичайна гледка.

Кметът на Трабзон Мурат Зорлуоглу заяви,  че екраните са били много ефективни. „Искахме да повишим осведомеността сред гражданите сега, когато въздействието на пандемията отново се увеличи и се предприемат нови мерки“, каза той.

Тези, които носят маски, оценяват използването на екрани, докато други от чисто любопитство спускат маските си, за да си правят селфита с изображението на екрана.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?