Горещи подробности за новите заразени с COVID-19

Заразените мъж и жена с коронавирус са семейство от ломско село, пише „24 часа“.

Преди два дни мъжът, който е на 72-години, е отишъл в университетската болница сам, след като е установил всички симптоми на опасния вирус.

Днес съпругата му, на 66 години, също е потърсила помощ в “Пирогов” с аналогични оплаквания - затруднено дишане и висока температура. Днес жената е интубирана и веднага е настанена в шокова зала. Няма данни да са пътували в чужбина. Единствените непотвърдени данни са, че синът им е работил в „Илиенци”, заяви председателят на Националния оперативен кризисен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.
 
 
Двойката не е пътувала нито в Гърция, нито в Италия, нито в Китай. Преди две седмици са дошли от Ломско на гости на своя син в София, което означава, че са се заразили в столицата.
 
„В момента в „Пирогов” е директорът на РЗИ - д-р Пенчев, който трябва да препоръча конкретните мерки, взети в болницата, а именно - самата клиника трябва да бъде изолирана и дезинфекцирана. Болни трябва да бъдат изолирани. Трябва да се установят контактните лица. Двамата пациенти остават на лечение. Жената е в тежко състояние, мъжът не чак толкова", каза още той.

По думите му контактните лица на заразените са 89 души. „Започва процедура по тяхното изследване и карантина", добави Мутафчийски.


 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?