Следвайте ни

Голяма брадва от Германия за българите заради COVID-19

viber icon

Германия ограничава достъпа до страната си на българи от три региона, които влизат там от утре, осми август.

Сънародниците ни от Варна, Благоевград и Добрич ще подлежат на задължително тестване за COVID-19. До получаване на резултата им, за тях е в сила задължителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при отрицателна проба, съобщиха от нашето Министерството на външните работи.

Тестът трябва да бъде направен до 72 часа след влизане на територията на Германия. Допуска се тестване и в страната на тръгване, ако то е извършено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди пристигането в Германия.

Препоръчително е при отрицателен тест да се направи нов няколко дни по-късно. Този втори тест не е задължителен, но германските здравни власти имат право да го изискат, ако смятат за необходимо. Както първият, така и евентуално вторият тест, ще са безплатни.

Германското Министерство на външните работи ще публикува на сайта си препоръка за въздържане от пътуване към посочените региони в България.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Йоана Рачева

Йоана Рачева

07.08.2020 | 19:48

Фейк нюс, никъде в официалния сайт на мнвр не пише, че става въпрос за варна, добрич и благоевград, конкретно дори българия не е в списъка с рисковите страни!!! Вижте официалната немска страница!!!

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?