Следвайте ни

Глобиха две пътнички в пловдивско такси, пътували без маски

viber icon

Две пътнички в пловдивско такси отнесоха солени глоби, защото си позволили да пътуват в жълтата кола без предпазни маски. За случая сигнализираха читатели на „Марица“, станали свидетели на ситуацията.

Тя се е разиграла вчера предиобед в район „Западен“. На светофара на бул. „Пещерско шосе“ до Хирургиите униформен служител на реда спрял таксито за проверка. Водачът на автомобила, който работел с маска, покриваща устата и носа му, се оказал изряден.

На задната седалка обаче пътували две момичета без маски. Полицаят поискал от пасажерките да се легитимират, след което им съставил актове за неносене на предпазно средство срещу коронавируса.

Според последната заповед, издадена от здравния министър, пътниците в превозните средства на обществения транспорт, задължително трябва да носят маска, шал или друг атрибут, покриващ носа и устата. Глобата за това нарушение е от 300 до 1000 лева.  

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Коментари (2)

Гост

Гост

27.06.2020 | 08:16

Поне му кажете името на ченгето,да стане известен.

Отговори
1 0
Болт

Болт

26.06.2020 | 12:49

И сега полицая събра точки за шумкар на Асеновградско.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?