Следвайте ни

Глоба и затвор за отказалите ваксина в Колумбия

viber icon

Глоба и 8 дни в затвора е наказанието за колумбийците от една от общините в северозападна Колумбия, които са отказали ваксина срещу коронавируса.

„Трябва да бъдем твърди като лидери. Всички трябва да бъдат ваксинирани, тези, които не са, няма да могат да пътуват в община Сукре“, обясни драстичните мерки кметът Елвира Хулия Меркадо, цитирана от френското издание “Le Figaro”.

Местната администрация е осигурила дози за имунизирането на всички 28 000 жители на общината. Данните показват обаче, че ваксина са си поставили едва 10 000 от тях.
За нежеланието на някои от хората да се ваксинират властите обвиняват разпространението на фалшиви новини.

„Има религии, които се отказват от ваксинацията, твърдят, че ваксината е антихрист, други казват (че ваксинираните) ще умрат след две години“, обяснява Меркадо.

От Общината са разпоредили достъпът до магазините, баровете, ресторантите или банките да се случва само срещу представени сертификати за ваксинация. За същите документи проверяват и на входовете и изходите на града. На неваксинираните жители няма да бъде разрешено да напускат домовете си освен ако не трябва да получат медицински грижи или имат уговорка за посещение във ваксинационен център. За нарушителите е предвидена глоба в размер на 260 долара и наказателно преследване в случай на повторно нарушение. 

Колумбия е третата латиноамериканска държава с най-много смъртни случаи от коронавирус на глава от населението след Перу и Бразилия. В момента напълно ваксинираните в страната са 12,2 милиона (от 50 млн.). Сукре е първата община, която взема такова решение, но и здравният министър Фернандо Руис предупреди, че не се изключва повсеместното прилагане на ограничителни мерки за тези, които отказват ваксинация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Де грижи Де

Де грижи Де

03.08.2021 | 16:59

Това са чисто медицински грижи и цели И когато твърдим че Майн Фюрер Адолф Хитлер е най добрия медик на миналото и сегашното столетие зловредни езици казват че бил сатрап Опитват се да го стигнат в тази тъй хуманитарна дисциплина Сталин Брежнев Пиночет Франко ким Че оня от Венецуела ония от Куба ония от Пном Пен но те му са само бледи копия в медицината и здравеопазването За сега само се надяваме че палачинката ще се обърне и ние ще започнем да се грижим за тяхното здраве както те се грижат за нашето В едно съм сигурен обаче че ще завишим сумата на глобите стократно в името на здравето и обществото а затвора ще бъде до живот по същите причини

Отговори
0 0
Работа

Работа

03.08.2021 | 15:46

Ами случайно ако измрът хората кой ще работи. То и кафето ще остане необрано, и някои хора може да обеднеят като цяло лоша работа

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?