Следвайте ни

Германия и Дания затварят граници заради коронавируса

В Сърбия е обявено извънредно положение

viber icon

От 8 часа местно време Германия затвори границите си с Франция, Швейцария и Австралия. Това съобщават от МвнР.

Според съобщенията, германските граждани ще могат да се завръщат страната, докато всички останали граждани на чужди държави, няма да бъдат допускани. Министър-председателят на Шлезвиг Холщайн Даниел Гюнтер е заявил, че от 06:00 ч. се затваря и границата с Дания, но това няма да се отнася за участниците в местния локален трафик и товарния транспорт. За туристи се затварят и островите в Северно и Балтийско море - Силт, Амрун, Фьор, Фемарн, както и полуостров Нордщранд.

От 12 часа своите граници затваря и Дания. Мерките ще важат до 13 април. Датските граждани ще бъдат допускани по всяко време на територията на Дания. Допускани ще бъдат и чужденците, които пребивават, работят или учат в Дания, доставят или взимат стоки в/от Дания, посещават сериозно болен свой роднина в Дания, имат право на определен режим на лични контакти между родител и дете (напр. след развод) и др. Пътниците, пристигащи на летище Копенхаген, които директно продължават към Швеция с влак или автомобил, могат да бъдат пропускани в Дания.

В Дания обаче няма да бъдат допускани граждани, идващи от Швеция, които имат билет за пътуване с полет от летище Копенхаген, освен ако те нямат основателна причина за влизането си на територията на страната. Според съобщението на властите може да последва частично или цялостно прекратяване на дейността на въздушния, морския и сухопътния транспорт, за да се спре разпространението на вируса.

Пристигащите от страни със степен на риска „оранжев“ (в т.ч. България) се призовават да останат вкъщи в рамките на 14-дневна карантина. Азербайджан затвори границите си с Грузия и Иран.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Глобус на България

16.03.2020 | 11:12

Някоя от Златките да не е започнала работа при вас. Откога Германия граничи с АвстрАЛия?!?

Отговори
0 0

Глобус на България

16.03.2020 | 11:09

Някоя от Златките да не е започнала работа при вас. Откога Германия граничи с АвстрАЛия?!?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?