Генерала ваксиниран навръх годишнина от най-голямата касапница в кариерата му

27 декември е историческа дата, след като първите европейци, сред които и българи, бяха ваксинирани срещу коронавируса. Срeд тях беше шефът на ВМА - генерал Венцислав Мутафчийски.

"Марица" го попита с какво свързва датата. Освен Стефановден. Шефът на Щаба не се досети.

Днес се навършват 17 години от атентата в Кербала, при който бяха убити петима български войници, а десетки други бяха ранени тежко. Това е и най-голямата касапница в кариерата на военния лекар.

 

"Да, разбира се! Обадиха се, че на другия ден тръгваме по спешност със самолет", припомни си Генерала. Той оперира раненитe, спасява доста животи след атентата, осъществен с кола бомба.

И до днес се сеща как са летели по черните пътища с над 100 километра в час. Просто така шансът да те уцели РПГ е по-малък.

Доцент Димов показва ваксина специално за "Марица". ОТ едната страна е номера на партидата, а от другата срокът на годност. Първите ваксини в България са годни до април, 2021 година.

"Бях дежурен и дойде вътрешна информация за атентата", припомни си и доцент Димо Димов, вторият ваксиниран във ВМА.

"Добре съм, как изглеждам", отговори генерал Мутафчийски на въпрос на "Марица", след като минаха 15 минути от ваксинацията му. 

При поставяне на ваксината той закова кръвно 80 на 130 при пулс 90.

"Вярваме в науката, вярваме в нашите колеги, измислили ваксината. Затова и ВМА е първата болница у нас, която въвежда научните открития", похвали се Генерала.

"Това е война, но вече имаме нашето малко оръжие. Време да свърши тази агония. Колкото по-бързо се ваксинират всички, толкова по-бързо ще спрем тези нови мутации щамове", добави шефът на ВМА, където днес и утре ще бъдат ваксинирани сто души персонал.

Първи бяха знаковите лица на болницата като  професорите Никола Владов, Крум Кацаров,  Илия Салтиров, Ковачев, доцент Такоров.

Както отбеляза самият професор генерал Мутафчийски във ВМА всички са на първа линия. 10 отделения са преминали изцяло към лечение на КОВИД, в тях са командировани гинеколози, коремни хирурзи..А и всички оперират при нужда заразени, тъй като останалите болести не си почиват.

Втората ваксина във ВМА ще бъде поставена на 17 януари. "Неделя е, чудесен ден, за да можем в понеделник да си вършим работата", заключи генерал Мутафчийски.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
26 коментара
Генаралшата

Генаралшата

27.12.2020 | 23:48

Сега не боли,след време ще е болката. С промяна на ДНК. Що за глупак би си сложил,неизпитана ваксина?

Отговори
3 1
Нали

Нали

27.12.2020 | 23:06

Цели двама човека са развили алергични реакции при ваксинирането!! Във Великобритания цели двама човека са развили алергични реакции! Е, че преди са имали алергии, ся няма да говорим! А и, че са единствените двама на вече направени над 600 хиляди ваксинации, не е важно! ВАЖНОТО Е, ЧЕ ВАКСИНАТА ПРЕДИЗВИКАВА АЛЕРГИИИИИИИИ!

Отговори
3 4
Само бизнес майна и Айляк

Само бизнес майна и Айляк

27.12.2020 | 18:27

А който се ваксинира в Бухенвалд в казана за сапун Което ще рече че имуната му система е нефелна демек еврейска или комунистическа изродила се е от мързел лакомия лапане и урода трябва да бъде претопен във вид на калъпче за сапун Натрупаната лой да послужи за хигиената на останалото общество Рецептата за сапун е актулна Съоръженията са налице Скоро много скоро ще заработят

Отговори
3 8
Нали

Нали

27.12.2020 | 17:52

Който не се ваксинира ще лежи в Белене и Скравена.

Отговори
0 11
Нали

Нали

27.12.2020 | 19:56

Славчо Атанасов е ПEДЕРАСТ!!!!

Отговори
4 4
Галя

Галя

27.12.2020 | 16:23

Брй, много прост народ. Намесиха господ, дето никой не го е видял, чешат си езиците с конспиративни теории и други подобни глупости. Като не ви отърва, ей я гората. Там не искат маски, ваксини, дестанция. Ама гърците лятото като кажат- Влизане в страната само с ваксина! Ще си строшите краката.

Отговори
10 9
Нали

Нали

27.12.2020 | 16:17

А Румен Радев напълни гащите от страх! Идва Видов ден за червените мафиоти! Ваксината е безопасна и защитава от зараза много добре! Трябва да се приеме закон, че на червени бoклуци е забранено да се поставя ваксина и да се изолират на Бузлуджа!

Отговори
10 17
Мирослад Будинов

Мирослад Будинов

27.12.2020 | 15:17

Стига с този МУФтаджйски , бе! Това е една гербаджийска подлога, нищо повече!

Отговори
14 16
тъ потии некви

тъ потии некви

27.12.2020 | 14:45

Тези приказки за "вярваме в науката" са само приказки в резултат на еуфорията от очакване на чудото от ваксината. Религията се основава на вярата, науката на ДОКАЗАТЕЛСТВА, Доказателства за ефекта от ваксините все пак няма! Всичко е все още бла-бла и мечтиии, мечтиии, да не се случи непоправимото. Така че, хайде без ентусиазма на мисирките/медиите. Ваксината я посрещнаха като едно време армията освободителка. Да, ама не!

Отговори
15 14
Нали

Нали

27.12.2020 | 16:32

При изпитанията на ваксината се доказа, че ефективността и е 95 процента, а страничните ефекти са пренебрежимо малки! Тези показатели за ефективност и безопасност са много по високи от тези на ваксините, които са ни биели на времето по така любимото ви байтошово време!

Отговори
6 14
Maina

Maina

27.12.2020 | 13:50

Nikoi ne vidq flakonite sas spincovka I nomera na flakona. Moje vitamin C da sa s lagali. Vsichko e bilo ppdgotvenno. Snimkite flakona spincovkata nomera a. Jurnalistite I te stanaha putkopoklonnici.

Отговори
18 11
BELI

BELI

27.12.2020 | 13:32

До Дада и подобните и......... ТЕ НЕ ВИ ВЗЕМАТ, ВИ СТЕ / даже повече...../ А за глупостта ваксина?????? Моля????????????????????????????

Отговори
6 6

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?