Следвайте ни

Ген. Мутафчийски: Вирусът се събужда, фитнесите са най-опасното място ВИДЕО

Призовавам българските граждани към разум и спокойствие, апелира министър Ангелов

viber icon

Още в края на миналата и началото на тази седмица усетихме, че се случва нещо в болниците. Оказа се, че само в понеделник във ВМА сме приели 13 души за деня, а толкова болни сме приемали преди това за една седмица. Въпреки че може да бъде изолиран случай, в нас възникна тревога. Цифрите го доказват, че има събуждане на вируса в столицата, в Кюстендил е абсолютно категорично.

Това заяви председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Апелът от наша страна - медицинските директори да затегнат редиците и да се подготвят за това, което ги очаква. Другият апел е към гражданите - това, че са разрешени различни неща, не значи, че са безопасни. Фитнесите са най-опасното място. Валят огромен брой сигнали от граждани, стъписани от ситуацията в зимните курорти и моловете. Това е отговорност както на съдържателите на определени хотели и съоръжения, така и на съдържателите на моловете и магазините. Посетителите трябва да носят правилно индивидуалните защитни средства и да спазват посочените посоки на придвижване.

За седем седмици сме стигнали миналия път върхът на заболяването при много по-ниска заболеваемост. Сега тя е доста по-висока от тогава - 113 на 100 000. Тръгваме от доста по-високи нива и сега нямаме седем седмици, най-вероятно имаме три седмици.

Смъртността въобще не достигна до плато, просто стигна до 7,9 на 100 000 и после започна да се качва пак. Колкото и да ми е неприятно да бъда пак в ролята си на лош вестител, не мога да спестя факти. Това е действителното положение. Въпросите за отхлабване ще звучат не особено издържани.

Постигнатото е много крехко. Вие виждате, че Европа е отново в патова ситуация. Европа се готви за трета вълна. Аз не искам да бъдем лекомислени. Искам да бъдем готови за тази трета вълна, ако тя изобщо дойде със силата, с която е в Европа“, коментира ситуацията здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Португалия в момента е пред сериозно изпитание на здравните си власти", даде пример той.

„Призовавам българските граждани към разум и към спокойствие. Да бъдат спокойни, че всички ние мислим и осъзнаваме отговорността, която сме поели. Има известно раздвижване в столицата. Именно за това на 12-часова база следим всяко едно число. Анализираме всяка една тенденция и във всеки един момент сме готови да предприемем необходимото действие ако се наложи“, подчерта министърът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (16)

ГЮРО

ГЮРО

04.02.2021 | 23:25

За създадената паника и страхова психоза, довели до десетки хиляди нековид жертви, "генералчето" му се полагат доста годинки при бай Ставри. Да спре да си вири носа, за да не му запушат гъ&а.

Отговори
2 0
Кърски фитнес

Кърски фитнес

04.02.2021 | 22:08

Ковидчо си ляга в 22 часа и сабахлянта в 7 часа е на крак И от там от студио в студио От една журналиска в устата па в друга Тук таме или някой Куку се обади или ще бъде Нали Дежурни по темата Някой зададе ли си въпроса аджеба тия ковидидиоти кво работят ли дали нещо работят От къде вече година все още са живи Откъде средства за препитание Кой да им обясни на тези завършени еврейски инцебили че кога имунната им еврейска система е разбита и най паче прокълната от Бог първия повей на вятъра вече ги вкарва в гроба А не някакво си грипче Защо мислите че ония от кърския фитнес с мотиката 16 номер и в дългия ред царевица чак до хоризонта не се разболяват Ами просто от работа немат време да се разболеят Или ония стройтелите от скелето дето цял ден в слънце дъжд мъгла ги брули Изкукалия Куку му умряли приятели Оня инцебил Нали и той имал приятели умрели И все от Короната А вие що не пукнете ве

Отговори
0 0
коса

коса

04.02.2021 | 19:30

Коса да ти порасне дано,,,,,,да видиш какво е да си нормален...............

Отговори
4 3
Сик

Сик

04.02.2021 | 13:03

вече много хора за загубили близки или познават такива, които са преболедували вируса, така че, не говорете глупости.

Отговори
8 7
Що, бе

Що, бе

04.02.2021 | 12:15

Отиди във фитнеса, сложи калцуните, па тичай, тичай по пътеката с още няколко потни и пуфкащи маниаци. Няма значение, че в парка е като лято.

Отговори
11 3
Стоян

Стоян

04.02.2021 | 12:05

Злобар

Отговори
2 10
Споко

Споко

04.02.2021 | 11:03

Медиите са за това,да има паника . Естествен вирус не заспива и не се събужда. Той просто изчезва. Този е политически вирус. Сега покрай грипа ще пишем Ковид,а грип няма. Ако има прокуратура, тези от НОЩ са за разследване, заедно с ББ. Играят си с живота на хората.

Отговори
19 19
Нали

Нали

04.02.2021 | 12:05

Как да се съглася с теб, след като вече загубих двама приятели! Айде да кажем единият беше над 80 години, но пък беше здрав и енергичен без някакви съпътстващи заболявания, за седмица си отиде като нищо! Ами другият ми приятел, на 63 години, здрав летец, до последно летеше, никога не мога да си го спомня да се е разболявал от грип! Три седмици прекара на легло и си отиде! Имам още двама приятели, които прекараха вируса преди няколко месеца, още се оплакват от задъхване, диария, слабост и др. Знаеш ли кое е най-тъжното, очите на хората загубили близък от КОВИД! Но какво ти обяснявам, сигурно се страхуваш също, но може би си един от пишещите идиoти в Марица и по задължение трябва да изсeреш провокативно коментарче, нали!

Отговори
18 7
Петър Сираков

Петър Сираков

04.02.2021 | 12:25

А аз загубих трима, защото заради ковит пандемията не ги лекуваха от истинските им проблеми! Това се дължи на грешни управленски решения, а въпросното генералче е най-виновен за това! Аман ог гнусни гербаджийски подлоги! Това са 4-5 човека, които не слизат от телевизиите. Гологлавия, онзи надут пуяк от Пирогов, "главният" санитарен инспектор... знаете ги. Егати държавата!

Отговори
11 11
Сик

Сик

04.02.2021 | 13:02

от време на време правиш контакт д реалността.

Отговори
2 1
До нали сиреч тотев

До нали сиреч тотев

04.02.2021 | 19:32

Абе тотев ,стига си дрьнкал глупости.Ти нямаш приятели.Ти имаш крадлива шайка.Та кой от шайката си е отишал.? Баба ти мента ли,ташковите ли ,спартачето ли,муравей ли и прочие мерзавци.Щеше да се чие ако някой от шайката дявола го е прибрал.

Отговори
2 0
Майна

Майна

04.02.2021 | 10:46

Абе вземи се самоубии най накрая с твоя китайски грип бе бо-клук

Отговори
10 18
Питам за един приятел

Питам за един приятел

04.02.2021 | 10:29

А ако всички фитнесчии се съберат в Кауфлунд или Лидъл-там опасност няма, така ли?

Отговори
19 15
Нали?

Нали?

04.02.2021 | 10:47

А там сигурно пъшкат и пухтят, вдигайки по 100 кг, нали?

Отговори
14 5
хахах

хахах

04.02.2021 | 10:52

Кажи му на приятеля ти, че като затворят хранителните магазини ще ходиме по фитнесите да си купуваме храна.

Отговори
11 7
Сиси

Сиси

04.02.2021 | 10:24

ами вашата мутра защо ги отвори ? да ходят мутри като него да помпам мускули, затова ли ?

Отговори
14 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай