Следвайте ни

Ген. Мутафчийски: Няма да затваряме по домовете, мерките ще дадат резултат!

viber icon

Затягането на мерките е навременно решение, защото Щабът и Министерството на здравеопазването следят зорко ситуацията относно заболяваемост и смъртност. Всички държави в сходна ситуация - това са Белгия, Франция, Италия, взеха такива мерки в мига, когато достигнаха нивата над 600 заразени на 100 хил. България също трябваше да вземе тези строги, но в сравнение с много други държави, и сравнително либерални мерки. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг тази сутрин.

Не става въпрос за затваряне по домовете, както никога не е имало. Това са спекулации още от пролетта. Целта е да се намали нивото на заболяваемост, което ще настъпи най-рано към края на втората седмица от въвеждането на мерките, както и намаляване на смъртността - от третата. Това е абсолютно необходимо, добави ген. Мутафчийски.

Имаме достатъчно легла, но с напредване на пандемията намалява броя на медицинските екипи. Те се заразяват, както всички останали български граждани. Имаме над 2000 души медицински персонал извън строя, обясни генералът. Няма как да заменим живата сила. Човешкият живот е абсолютната ценност. Няма да затваряме държавата, мерките ще дадат резултат.

Трябва да опазим колкото се може повече хора живи и здрави до идването на ваксината, завърши Мутафчийски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Сбъркан

Сбъркан

25.11.2020 | 11:59

Мерките са леко сбъркани генерале! Фитнесите затворени,басейните отворени. Мола затворен, Технополис,Практикер отворени. Така няма да има резултат. Трябва да останат Само аптеки, хранителни магазини,дрогерии. Всичко останало от магазините за гащи до магазините за железария затворено!!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?