1553
Следвайте ни

Гърция в паника! Ще копира зверския локдаун на Австрия

viber icon

Гърция може да наложи зверските мерки на Австрия срещу неваксинирани. Това призна вътрешният министър Воридис. Точните му думи бяха - "идея, която бих обмислил“.

От днес австрийското правителство наложи локдаун на неваксинираните си граждани. Те имат право да напускат домовете си само за хранителни стоки, работа или при изключителни обстоятелства. Забранено им е да влизат в барове, културни, социални или спортни събития и магазини за несъществени стоки.

Воридис каза още, че според наличните данни, огромното мнозинство от пациентите с ковид, които умират, са неваксинирани, за разлика от ваксинираните граждани, които се разболяват и от които 0,4% губят живота си.

Днес гръцките медии спекулираха за сценарии за повече мерки, които ще включват френския модел със задължителна бустерна доза за лица над 65 години или заплахата от изолиране от социални дейности, съобщи сайтът Keep Talking Greece.

Говорителят на правителството Янис Ойконому нито потвърди, нито отхвърли възможността за прилагането на прилагането на австрийския и френския модел за антиковид мерки.

Основният приоритет на правителствената философия относно пандемията „е увеличаването на ваксинациите“, каза Ойконому пред репортери на редовния брифинг в понеделник.

„Обсъждаме само точкови промени [на мерките, които вече са в сила] и всичко, което може да насърчи ваксинирането и сигурността на гражданите срещу заплахата от коронавирус. Ние не обсъждаме ограничаване на свободите за нашите ваксинирани граждани, ние по никакъв начин не обсъждаме някакво блокиране", категоричен беше той. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?