Следвайте ни

Гърция ни удари жестоко, иска бърз тест на границата

viber icon

Важна промяна, задължителен бърз тест ни въвежда Гърция от днес!  От днес на ГКПП "Промахон" се въвеждат допълнителни мерки във връзка с усложнената епидемична обстановка, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция".

Остават досегашните изисквания за пропускане в Република Гърция само на гръцки граждани и постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини.

Всички те, както и досега, трябва да представят на гръцките гранични власти предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код и отрицателен тест за COVID-19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на страната.

Новото е, че на всеки от тази категория пътуващи ще бъде направен бърз тест на ГКПП "Промахон".

При положителен резултат гръцките граждани и постоянно пребиваващи чужденци ще бъдат пропускани и поставяни под 14-дневна карантина, а останалите няма да бъдат допускани в Република Гърция.

Новите мерки не се отнасят за водачите на товарни автомобили.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Сик

Сик

20.11.2020 | 18:04

Тиквата днеска говореше как щял да угоди и на бизнеса и на болните. Няма правитество вЕС за което приоритет не са живота и здравето на гражданите.

Отговори
1 0
nicoo

nicoo

20.11.2020 | 17:34

Гърция не ни "удря жестоко" а си пази гражданите. ...което ние за съжаление не правим

Отговори
3 0
a tuk

a tuk

20.11.2020 | 14:57

А ние какво чакаме?! Защо никой който влиза в БГ не се карантината и тества само като излиза?! Оставка!

Отговори
4 0
Писна ни

Писна ни

20.11.2020 | 14:29

Алооу ,управляващите чухте ли? На съседите им писна от бг п.ростотията. Скоро никой няма да ни иска.Всички ще затворят за нас.И тогава ще духате супата без туристи. Като не можете да се справите с кризата вървете на м.айната си и да дойдат умни и можещи!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?