Следвайте ни

Фурор! Фармацевтичен гигант създаде 90% ефективна ваксина

viber icon

Страхотна новина обявиха от фармацевтичния гигант Pfizer. Днес от компанията чрез Ройтерс заявиха, че експерименталната ваксина срещу COVID-19 е била повече от 90% ефективна. Това е голяма победа в борбата срещу пандемията, която е убила повече от милион души, разбила е световната икономика и е повлияла ежедневието на обикновените граждани по света.

Pfizer и немският им партньор BioNTech SE са първите производители на лекарства, които публикуват успешни данни от мащабно клинично изпитване на коронавирусна ваксина. Компаниите заявиха, че до момента не са открили сериозни опасения за безопасността и очакват този месец да поискат разрешение от САЩ за спешна употреба на ваксината.

Ако бъде разрешено, броят на дозите първоначално ще бъде ограничен и остават много въпроси, включително колко дълго ваксината ще осигури защита. Новината обаче дава надежда, че и други ваксини срещу COVID-19, които се разработват, че също могат да се окажат ефективни.

„Днес е страхотен ден за науката и човечеството“, каза Алберт Бурла, председател и главен изпълнителен директор на Pfizer.

„Стигаме до този крайъгълен камък в нашата програма за разработване на ваксина в момент, когато светът се нуждае най-много с нивата на заразяване и поставянето на нови рекорди в това. Болниците се приближават до свръхкапацитет и икономиките се борят да се отворят отново.

Pfizer очаква да поиска широко разрешение на САЩ за спешна употреба на ваксината за хора на възраст между 16 и 85 години. За целта ще са необходими два месеца данни, че участвалите в тестовете 44 хиляди души, са повлияни добре и нямат негативни последствия от ваксината.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тва изпражнение е мое

Тва изпражнение е мое

09.11.2020 | 21:00

Ми като не харесвате това ажте лайна

Отговори
0 0
Тва не е мое

Тва не е мое

09.11.2020 | 17:30

А моята е 147 .1 процента сигурна чакам я да кипне и хоооп в бурканите омния и после хоооп капачките и после 555 минути за да фанат капачките буркана и буркана капачките Става бетон арме И така нататък Ужас Сезация Стана страшно Голяма трагедия Още един неумрял и двама умрели недаказано неучители а преподаватели и един възпитател в болницата пред линейката и чака тест за бременост на съпругата и комшиката като проклина гледачката дет му фърляла боб чак от Златна Панега по миналата високосна година и не познала две мъжки отрочета от две комшийки да му бъдат комший на един етаж и то в затворен комплекс и оооооооу ужас със басейн и страшно джакузи внос от ошфорка една непозната на данъчните и Здравното министество физкултурата футбола и БСФС и равно отдалечено от Министър един който има апартамент и хотел в Москва и Фабрика за петмез в Силиконовата долина край Петрич където са намерили една глава която се предполага че не е короната на третата жена на кмета на съседното село Очаквайте подробности за времето до края на 2087 година от извесната наша и муждународна астроложка Баба Гица синове щерки внуци къмпъни

Отговори
1 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?