Следвайте ни

Фургон пред УМБАЛ-Пловдив тества за Ковид от 8 до 12 часа

viber icon

Общо 30 теста за COVID-19 бяха направени днес във фургона пред УМБАЛ-Пловдив. От тях 17 бяха PCR-и, а 13 – бързи антигенни тестове. 
Фургонът за изследвания беше докаран и монтиран пред бившата Окръжна болница в петък и след като беше оборудван и подготвен за работа, стартира дейността си от днес. 
Той ще обслужва пациенти от понеделник до петък от 8 до 12 ч. Всеки, който има някакви симптоми на вирусна инфекция, може да се провери за коронавирус.

От ръководството на здравното заведение припомниха обаче, че не е препоръчително здрави хора да се подлагат на тест, защото има риск да се заразят заради струпването на много пациенти и граждани с оплаквания. 
За PCR-тестовете пациентите, които не са лежащоболни, заплащат на касата или на регистратурата на болницата по 120 лв, а за бързите антигенни – по 35 лв.

За настанените за лечение пациенти тестовете са безплатни, но се правят по лекарско назначение, коментираха от ръководството на УМБАЛ-Пловдив.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай