Следвайте ни

Европейската агенция по лекарствата се усъмни във ваксината на „Астра Зенека“

viber icon

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА)съобщи, че е възможна причинна връзка между ваксината „АстраЗенека“ и тромбозите, получени от някои хора, имунизирани с нея. Това се казва в съобщение, което агенцията изпрати до медиите днес.

Затова ЕМА продължава проверката на редките случаи на образуване на съсиреци след поставянето на ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗенека", предаде Дир.бг. Причинната връзка между ваксината и тромбозите не е доказана, но е възможна и проверката продължава, се посочва в съобщението.

Препоръчва се хората, получили от тази ваксина и които имат съмнения за образуването на съсиреци и други странични въздействия от препарата, описани в листовката, незабавно да се обърнат към лекар.

Допълва се, че засега не е установена връзка между опасните последици от ваксината и възрастта, пола или предишните заболявания на ваксинираните.

От ЕМА отново повтарят, че ползите от ваксината са повече от вредите.

Агенцията предприе проверката след съобщения от няколко държави за смъртни случаи на ваксинирани с препарата на "АстраЗенека" след образуването на тромби, довели до инсулти, инфаркти и белодробни емболии.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Писмо от умрял

Писмо от умрял

31.03.2021 | 21:33

Кви писма и на кой да пращат ве Ковидидиоти Всички еврейски фармацевтични мафиотски банкерски формирования искат ВАШЕТО ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ Дали се касае доа станете опитни зайчета за Ваксата им.която доколкото се разбра ще ви е боцкат през ден през два или ще се заробите със някой заем взет от тях със информирано съгласие е същото Все сте умрели Хванал ли ви е чифут живи сте умрели Не го ли разбрахте

Отговори
4 4
доверие в ЕМА

доверие в ЕМА

31.03.2021 | 20:20

¨От ЕМА отново повтарят, че ползите от ваксината са повече от вредите.¨ - Да, но ползите са за едни, а вредите за други. А щом има опасност за здравето на хората, значи ЕМА не си е свършила работата! Тази ваксина е сгрешена от самите клинични изпитания, но от бързане не я оправиха....

Отговори
13 1
Живко

Живко

31.03.2021 | 19:45

Нищо й няма на ваксината. Ваксинирах се с нея и пак бих се ваксинирал с нея догодина без колебание.

Отговори
4 15
Нали

Нали

31.03.2021 | 19:36

Време е някой журналист от Марица да отиде в затвора за публикуване на лъжлива и тенденциозна информация!

Отговори
6 9
Ццц

Ццц

31.03.2021 | 19:31

,,Сетила се Мара да се побара!,, Откакто измря сума народ, а някои останаха с необратимо увредени организми се сетиха, че ваксината Не струва, но хубаво им напълнихте гушите!

Отговори
16 9
Нали

Нали

31.03.2021 | 19:38

Никой не е умрял от ваксината, славчоатанасовски лъжлив пeдал!

Отговори
7 17
Славчо А.

Славчо А.

31.03.2021 | 19:59

Ти ще си първият, бойкоборисовски пИдИраст!

Отговори
10 5
А  сга

А сга

31.03.2021 | 18:57

Да изпратят писмо до всички наши светила-доктори които ни убеждаваха че астразенека е едвали не най хубавата.

Отговори
23 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?