Следвайте ни

Европа: България е сред най-големите финансови жертви на COVID-19

viber icon

България е сред най-големите финансови жертви на COVID-пандемията, сочи проучване на Европейския парламент.

Загуби на доходи, безработица и невъзможност за покриване на дългове са основните проблеми на хората по време и след пандемията в Европа, сочи проучването на ЕП. Привеждайки теорията в практика, у нас това се оказва точно така. Цели отрасли вече са пред фалит.

Васил Димитров се занимава с хотелиерство и ресторантьорство в Благоевград. Твърди, че целият сектор е застрашен, ако не се предприемат мерки. Затова той и колегите му поискаха от общината намаляване на данъците с до 60% за наем и такса смет.

„Ние молим за намаляване и преизчисляване за тези два месеца, които не сме работили. Голяма част от колегите, все още не са отворили, а ще има такива и които няма да отворят“, коментира пред Нова тв Димитров, който е член на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Благоевград. А в съседната община Дупница ще затварят. Търговците на една от най-големите борси за автомобили втора ръка у нас се надяват на чудо.

„За два месеца и половина имаме 2 продажби, което няма как да ни покрие разходите. Хората са  страхливи, те няма да  предприемат смяна на автомобилите, ние няма откъде да ги купуваме и съответно няма да има внос и тука“, твърди Кристиян Крумов.

Затова е решил да спре с вноса от Италия, а после ще му мисли. Той предвижда криза в бранша поне още  година, въпреки че  цените на колите втора ръка вече са надолу с 10%.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ачо

Ачо

31.05.2020 | 17:11

Защо не ревете, че няма затвор за превъртане на километра жите. 100% са превъртяни и така продавате машини за убиване. Фалит не а затвор.

Отговори
5 0
no coment

no coment

31.05.2020 | 16:48

Време е някой сектори да се пренаредят.Неможе всеки да е ЕТ.Има отрасли в които има крещяща нужда от работници. Но на повечето не им се работи .Пълно с авто борси и боклуджийници .

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?