Следвайте ни

Ето кои палати в Панаира ще се превърнат в болници

viber icon

Пловдивският бизнесмен Георги Гергов разкри пред „Марица“ кои палати от Панаира предоставя за битката срещу Covid-19. По-рано днес той съобщи, че ще финансира с 300 000 лева оборудването на пловдивска лаборатория за изследване на заразени с коронавирус.

С възможност за преустройване във военно-полеви болници са две емблематични палати в изложбения център, обясни бизнесменът. Едната е 2-ра палата вдясно от централния вход на изложението. Пловдивчани я свързват обикновено с провеждания в нея италиански фестивал на красотата и прическата.

Другата палата, която може да стане болница, е 10-а, която вляво от входа с бариерата откъм бул. „Цар Борис Трети Обединител“. Навремето тя беше известна като палатата на ФРГ.  Факт е, че и към двете палати има бърз достъп на превозни средства и са удобни за ползването им за медицински цели.

Отделно екипи на панаира са в готовност да изградят и отделни помещения за всеки пациент в зала „Колодрума“, както и в двете палати. Те ще се сепарират с преградите, които се ползват за изграждането на павилионите на изложителите по време на изложбите. Слеид това военните ще оборудват лазарета с легла и апаратура.

„Ако предложението ни бъде прието от националния щаб, сме готови да предоставим и персонал, и всичко, каквото е необходимо, за да помогнем. Преди всичко ние сме българи, трябва да сме обединени и всеки да помага, с каквото може“, каза Георги Гергов.

Той се обърна и към всички представители на българския бизнес: „Моментът е такъв, че няма място за популизъм. Време е за действие“.   

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Истината

23.03.2020 | 21:58

Да, защото видя горкия, че двете негови протежета мадам лъжа и пинокио не стават за нищо и ще съсипят града, бате Бойко го помоли да се намеси и организира нещата. Да измие суратите на двамката "управляващи"

Отговори
1 1

Реалист

23.03.2020 | 20:47

важното е жеста и пак кажете че Гергов е олигарх и го правите това сега ако се намери някой да го оправя играхме на душата забравяйте че в Пловдив има и други фирми нека тя да спонсорират превозвачи хотелиери бившия кмет нали има хотел да дали той някой лев Петко Ангелов Чолаков и други бизнесмени които заради тях Пловдив е на това критично положение в момента се намира точно е заради тези хора а сега нека да дадат по някой лев да ги видим що за бизнесмени са

Отговори
2 5

Стоилова

23.03.2020 | 19:29

След като с помощта на "демократа" Чомаков, Гергов приватизира почти без пари Пловдивския панаир, а и голяма част от Стария град, сега ще се изявява като щедър благородник...

Отговори
11 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?