Следвайте ни

Ето кои медици са новите заразени с коронавирус в Пловдив

viber icon

Медицинска сестра и санитарка от Инфекциозна клиника в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив са новите заразени с коронавирус в Пловдив. Това съобщиха за „Марица“ от здравното заведение.

Най-вероятно двете медицински лица са прихванали COVDID-19 от контакти с пациенти. Двете жени са в добро състояние и са изолирани. Предприети са всички мерки за обезопасяване на Инфекциозна клиника, твърдят от там.

Както стана ясно от брифинга на ген. Мутафчийски тази сутрин, случаите на заразени с Covid-19 в Пловдив вече са 21, като голяма част от тях са здравен персонал в лечебните заведения.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Мария

30.03.2020 | 19:34

Защо няма най-обикновени маски в аптеките?Или ако има те са по 2,50 уж двопластови.Как да се предпазим?

Отговори
1 1

Няма начин

30.03.2020 | 19:05

Искаме имена!

Отговори
1 1

Някой си

30.03.2020 | 19:03

А защо не споменавате имена? То и аз мога да кажа, че двама комшии са го хванали. Трябва с точност да се знае, за да повярва народа!

Отговори
1 0

ТОМА НЕВЕРНИ

30.03.2020 | 14:36

ЗАЩО МЕДИЦИНСКИЯТ ПЕРСОНАЛ В ПЛОВДИВ, НЯМА ЗАЩИТНО ОБЛЕКЛО, МАСКИ ФП2 И ФП3 ? ЩЕ ОСТАВИТЕ ЦЯЛ ГРАД БЕЗ МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ ОТ НЕГЛИЖИРАНЕ НА ПРОБЛЕМА. АКО ПОЛОВИНАТА ОТ ЗАРАЗЕНИТЕ СА МЕДИЦИ, ПОМИСЛЕТЕ КОЛКО ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ПЛОВДИВ Е ЗАРАЗЕНО.

Отговори
22 1

Доктор

31.03.2020 | 16:24

Те в тази болница са пълни мърлячи и с маски и без маски ,протовоепидемични мерки би следвало да важат и да се спазват и без да е епидемиологична обстановка,но там са си мърлячи ,винаги може да се накичиш с някой бацил там там и мазилката на стената е пропита с бацили ,после все някой им виновен

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?