Следвайте ни

Ето как живеят в единственото село в Турция без COVID-19 СНИМКИ

viber icon

Малко селце в северозападната турска провинция Бартин привлече огромен обществен интерес, тъй като досега не съобщава за зарази с коронавирус, въпреки факта, че Турция се нарежда сред най-силно засегнатите страни в Европа.

Село Алиобасъ, има население от 600 и 120 къщи. Председателят на селото, или мухтар, Рамазан Тиг, каза на турските медии, че му е трудно да отговори на огромния брой обаждания от цялата страна. Тиг каза, че хората му се обаждат и му казват, че обмислят да закупят къща или парче земя в селото и искат съдействието му. Тиг каза, че някои хора също го питат как селяните са успели да се предпазят от инфекция.
 
„Те ме питат как сме се справили с това. Казвам им, че успяхме да останем без коронавирус носейки маски, със социално дистанциране и спазвайки добра хигиена. Не допускаме външни лица в селото и жителите ни не напускат селото, освен ако не се налага по изключителни причини. Селяните са много внимателни ”, каза Тиг.

Той често прави сутрешни посещения в къщите в селото, като предоставя на хората маски и им напомня да спазват антикоронавирусните мерки в страната.

Тиг също обясни, че в селото им има изключително чист въздух и че селяните ядат основно това, което са произвели биологично на собствената си земя, като добави, че има огромен интерес и към продуктите, отглеждани в селото.

Турският здравен министър съобщи вчера за нови 30 хиляди инфектирани и рекорден брой от 220 смъртни случая от COVID-19 през последните 24 часа.

Турция съобщи за първия си случай на коронавирус на 11 март. Общият брой на случаите на коронавирус в страната надхвърли 1,5 милиона, докато общият брой на загиналите е близо 16 хиляди.
 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?