46
Следвайте ни

Ето къде по света глобяват неваксинираните пълнолетни

viber icon

Премиерът на френскоезичната канадска провинция Квебек обяви, че пълнолетните ѝ жители, които отказват да се ваксинират срещу коронавируса, ще бъдат глобявани, предаде Асошиейтед прес.

Според Франсоа Лього неваксинирането води до последици за здравната система и не трябва всички жители на Квебек да плащат цената за това. Премиерът поясни, че глобата ще се прилага само за хора, които не могат по медицински причини да бъдат освободени от ваксинация.
За първи път правителството на Квебек обявява такава мярка срещу онези, които не искат да се ваксинират.

Около 10 процента от пълнолетните в Квебек не са ваксинирани, но те представляват около 50 процента от пациентите в интензивни отделения.

Квебек вече въведе и вечерен час от 22 до 5 ч. в опит да възпре разпространение на заразата. От 18 януари магазините за канабис и за алкохолни напитки ще изискват документ за ваксинация срещу коронавируса. Скоро примерът им може да последват и фризьорските салони и моловете.

Глоби се планират и в други страни по света.

В Гърция хората над 60 години трябва да си поставят до неделя най-малко една доза от ваксините срещу коронавируса, иначе ще бъдат глобявани с по 100 евро на месец, докато не си поставят доза.

В Австрия ще се налагат глоби до 3600 евро на хората, които не се подчинят на задължителната ваксинация срещу коронавируса, която ще влезе в сила от февруари за всички над 14 години.

В Италия жителите на и над 50 години трябва да са с поне една доза от ваксините към средата на февруари, когато влизат в сила глоби, които могат да възлязат на до 1600 евро, ако неваксинираните хора от тази възрастова група отидат на работното си място.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ПОЛИЦАИТЕ СА ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕСТАТА "ПРОТЕСТИРАЩИ" КОПЕЙКИНОВЦИ!

ПОЛИЦАИТЕ СА ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕСТАТА "ПРОТЕСТИРАЩИ" КОПЕЙКИНОВЦИ!

12.01.2022 | 14:12

ПОЛИЦАИТЕ СА ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕСТАТА "ПРОТЕСТИРАЩИ" КОПЕЙКИНОВЦИ!

Отговори
1 1
Шебек от Квебек

Шебек от Квебек

12.01.2022 | 15:39

Глобявай!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?