Следвайте ни

Ето къде може да приберем всички коронавируси в света

viber icon

Няколко трилиона коронавируси са отговорни за световната пандемия, която бушува в света повече от година. Надали сте предполагали обаче, че всички те могат спокойно да се поберат в кутия кока кока от 330 мл. Това обяви английски математик от Университета в Бат пред ВВС Radio 4. Според Кит Йейтс на планетата върлуват около 2 трилиона частици на вируса с диаметър 80 и 120 нанометра, съобщава Дарик.

Два трилиона частици е огромен брой, подобен на броя на песъчинките на нашата планета. Йейтс обаче посочва, че "частиците на SARS-CoV-2 са изключително малки." Диаметърът варира между 80 и 120 нанометра, като нанометър е една милиардна част от метър. "За да го представим в перспектива, радиусът на SARS-CoV-2 е приблизително 1000 пъти по-тънък от човешки косъм", уточнява експертът.

Той решил да приеме предизвикателството на британското радио и да изчисли невъзможното – в какво пространство биха се побрали всички вируси, причинили пандемията.

Съпругата на Йейтс на шега предположи, че може би ще се поберат в басейн с олимпийски размери или в малка лъжица. Математикът се захванал с изчисленията и резултатът се оказва изненадващ и са самия него: всички съществуващи коронавируси може да се съберат в кутийка с кока кола. В статия, написана в The Conversation, британският математик обяснява процеса и формулите, използвани от него за откритието му.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Аз знам къде

Аз знам къде

12.02.2021 | 21:45

Всичкия корона вирус по света според мой изчисления може да се побере в Освиенцим Треблика Бухенвалд и други лечебни заведения нема нужда да отваряме Освиенцим има добър капацитет да побере целия Корона вирус и други еврейски вируси

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай