71

ЕС променя правилата за пътуване и зелените сертификати ВИДЕО

Препоръчва се от 1 февруари ограниченията да бъдат според пътника, а не според мястото, от което той пристига

 

Съветът на ЕС съобщи, че е приел препоръка, с която се променят правилата за налагане на ограничения при пътуване, свързани с пандемията от COVID-19.

Съветът препоръчва от 1 февруари ограниченията да бъдат според пътника, а не според мястото, от което той пристига. Предвижда се всеки, който разполага с валиден сертификат, да бъде пропускан през границите, без да му бъдат поставяни допълнителни условия.


Препоръчва се валидността на сертификатите за ваксинираните да бъде 270 дни, за преболедувалите - по 180 дни, а за изследваните - до 72 часа от взимането на пробата, пише dariknews.bg.

От пътниците, които нямат сертификат, ще може да бъде изисквано изследване, извършено непосредствено преди пътуването или до 24 часа след пристигането. Съветът на ЕС предлага общите правила да не се прилагат за пограничните работници, пътуващите с важна цел и децата до 12-годишна възраст.

Предвижда се всички тези предложения да се прилагат за пътувания от страни, които не попадат в т.нар. тъмночервена зона, където разпространението на болестта е силно. Съветът на ЕС издава днес за четвърти път общи препоръки за свободата на пътуване от началото на пандемията.
Източник:БТА

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Вчера изтекоха "зелените сертификати" на над 750 000 ваксинирани

Вчера изтекоха "зелените сертификати" на над 750 000 ваксинирани

25.01.2022 | 15:08

По груби сметки - до 4 месеца и логиката на Еврейския съюз никой ваксиниран няма да може да напусне кочинката си!!! Ще могат да пътуват само тези с антителата, т.е. ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ. Като се прибави към това и факта, че ваксинираните не могат да изработят устойчив имунитет към вируса - очакват ни много интересни времена - най-вече за опитните мишки.

Отговори
3 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?