Следвайте ни

Епидемията настъпва: 180 заразени с COVID-19, 11 в Пловдив, починаха двама

viber icon

180 са новите случаи на коронавирус в България при направени 2591 теста за последното денонощие. 

Това показват официалните данни на Единния информационен портал към полунощ. Общият брой на регистрираните с коронавирус досега у нас е 5677 души.

В област Пловдив новите случаи на COVID-19 са 11, в Пазарджишка област – 9, в Смолянска – 5.  Болните в Пловдив от началото на заразата са общо 275 души.

Починали са двама, оздравелите са 6-ма.

29 души са на интензивно лечение, а 6 са излекувани за последното денонощие. Двама души са починали, а от началото броят им е 241.

Най-много - 58, продължават да бъдат новите случаи на коронавирус в София, следвани от Варна и Велико Търново с по 16 заразени.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (16)

Фил

Фил

05.07.2020 | 22:00

Защо не забраните продажбата на цигари.Това е епидемия,която източва касата.10000само тази година са починали от усложнения в резултат на тютюнопушене!!!

Отговори
2 0
Пейка Пейчинова

Пейка Пейчинова

05.07.2020 | 14:23

Не разбирате ли, че искаме или не искаме всички ще го изкараме този грип! И да носите маска и да не носите просто няма значение! Този вирус няма спиране и няма да изчезне. Държави в които нямаше толкова строги рестриктивни мерки в началото имаха много на брой случай, а сега там има доста малко случай на дневна база, защото голяма част от населението са го изкарали този вирус! При нас се получи точно обратното - сега ще минем през това, което трябваше да стане много по-рано! Друга алтернатива няма! Видяхте, че като затворихме цялата държава настава глад и мизерия! Икономиката катастрофира! Това ли искате? Ако искате това си стойте в къщи и никъде не излизайте!

Отговори
5 5
Реалист

Реалист

05.07.2020 | 16:46

Има разлика между това да затворим цялата държава и това да се спазват елементарни правила. Държавите, за които говорите и съответно техните граждани имат дисциплина, за която ние можем само да мечтаем и точно от там идва огромната разлика. Там имаше огромен брой заразени не защото мерките им бяха слаби в началото, а защото човекопотока там в сравнение с този у нас е в пъти повече и прииждащите от чужбина там бяха много повече и процентно и физически спрямо тези у нас. Реално те откриваха заразени хора, които са се заразили още преди да има мерки където и да било по света(освен може би в Китай), но ги откриваха сравнително бавно защото тестовете в целия свят бяха дефицит. Сега тестове има навсякъде, лаборатории се откриват всеки ден, а старите работят на пълен капацитет, но не това предпазва хората от заразата, а личната им дисциплина. Гледам новини от цял свят и навсякъде хората са на разстояние, носят маски, дезинфекцират се и спазват тези толкова елементарни правила, които могат да спасяват животи с минимални усилия. От друга страна у нас по новините, по улиците, по заведенията и магазините от всякакъв вид маската е повод за подигравка - едва ли не "виж го тоя нахлупил си е маската до очите и се е насрал от страх" , без да осъзнават, че всъщност носещия маска пази точно тия дето се подсмихват. Дезинфектанта е нещо, което се подминава като малка гара от бързия влак, а за разстояние и дума не може да става понеже в големите вериги всички отново са като скариди един върху друг. Когато разберем, че малко усилие от нас може да спаси човешки живот тогава ще се отървем от вируса - иначе ни очакват още такива рекорди като днешния.

Отговори
3 0
Епа права е г-ца Пейката! СПАСЯВАЙТЕ СЕ ПОЕДИНИЧНО

Епа права е г-ца Пейката! СПАСЯВАЙТЕ СЕ ПОЕДИНИЧНО

05.07.2020 | 19:18

Както каза другарят началник РежимаБоБоТРИ ="ЗАБРАНИ НЯМА" да има занапред. С телешки възторг =детешка логика= развеселените БУДАЛИ се юрнаха по живот, труд, творчество, икономика, бизнИси, СВОБОДА И ПРАВА. (Резултатчетата се очакват след три-четири седмици, какъвто е коварно дългият инкубационен период на милия, съсвем ОСОБЕН Вирус). Но щом Държавата си измива ръцете (дано поне снабдява медиците-самоубийци с ...марля!!!!) и няма да управлява Нацията (остатъците, де, из Територията тук-таме) и няма да ЗАБРАНЯВА (а беше лесен Доход от глоби) и да ме преследва, нито тормози, то тогава БИДЕЙКИ СВОБОДЕН АЗ ВЪЗНАМЕРЯВАМ ДА СЕ СПАСЯВАМ ПОЕДИНИЧНО.

Отговори
2 0
г-це Пейке, ПРАВА СИ. Спасявайте се поединично!

г-це Пейке, ПРАВА СИ. Спасявайте се поединично!

05.07.2020 | 19:23

Както каза другарят началник РежимаБоБоТРИ ="ЗАБРАНИ НЯМА" да има занапред. С телешки възторг =детешка логика= развеселените БУДАЛИ се юрнаха по живот, труд, творчество, СВОБОДА И ПРАВА. (Резултатчетата се очакват след три-четири седмици, какъвто е коварно дългият инкубационен период на милия, съсвем ОСОБЕН Вирус). Но щом Държавата си измива ръцете (дано поне снабдява медиците-самоубийци с ...марля!!!!) и няма да управлява Нацията (остатъците, де, из Територията тук-таме) и няма да ЗАБРАНЯВА (а беше лесен Доход от глоби) и да ме преследва, нито тормози, то тогава БИДЕЙКИ СВОБОДЕН АЗ ВЪЗНАМЕРЯВАМ ДА СЕ СПАСЯВАМ ПОЕДИНИЧНО.

Отговори
2 0
Майна

Майна

05.07.2020 | 09:59

Повечето хора си спазват всичко. За 7 мил. души 200-300 на ден не е кой знае какво. Както е казал доц Мангъров, движим се добре.

Отговори
9 4
Колева

Колева

05.07.2020 | 09:44

С този премиер-футболист, може и 300 на ден да минем... Непоследователните и нелогични действия на управляващите води до провал на усилията за намаляване на пандемията.

Отговори
10 2
Жоро

Жоро

05.07.2020 | 09:35

Глупаци усвоете си парите най накрая и стига сте лъгали народа с тоя вирус.Стига вече с Тея неверни данни.Как за 3 месеца болните бяха около 2000 и изведнъж след компроматите и кирливите ризи на част от управляващите защото им се клати столчето и ще паднат от клончето станаха 2500 болни за 1 месец.Не се ли уядохте вече прекратете тоя цирк и оставете народа да се развива и на спокойствие вече.Писна ни от лъжливи данни.

Отговори
18 5
Пройчо

Пройчо

05.07.2020 | 08:46

Интересно къде са сега защитниците на теорията, че видиш ли повечето тестове водят до по-голям резултат болни - преди седмица или две с по над 3000 теста болните бяха около 100-120, а сега с 2500 теста са 180. Какво ви говори това, господа и дами любители на конспирацията и други фантасмагории? Може би, че трябва да спрете да дрънкате врели-некипели и да си носите проклетите маски, да се дезинфекцирате и да спазвате дистанция(което са толкова прости и елементарни предпазни мерки) или че трябва да се събирате по кръчмите и ресторантите и да си обяснявате един на друг колко сте велики и не ви е страх от нищо и как вируса е световна конспирация, която цели да съсипе Тръстенишката селищна система

Отговори
14 9
унийци

унийци

05.07.2020 | 08:53

Остави ги тия убийци "богове" дето са паразити и заразяват всекиго около тях като не спазват мерки и се мислят за божествени. Биг ще ги съди в ада всичките такива!

Отговори
5 9
Пройка:

Пройка:

05.07.2020 | 09:09

Пройчо, Пройчооо - наивничък (да не кажа т*пичък) си, хайване! Това с цифрите говори само и единствено, че някой, някъде си калкулира к`вото си иска... или му наредят. А маската те пази толкова, колкото телена ограда от комари. Бройките растат, но процентът на тежко болни и починали (пу-пу) трайно спада, ама паниката е сериозно оръжие за въздействие върху олигофренясалата световна популация!

Отговори
7 9
Dii

Dii

05.07.2020 | 09:35

Добре бе дами и господа, стойте си в бункера, носете си маските, пазете се. Вие ще живеете, ние ще мрем. Защо се опитвате да налагате носенето на маските? Вие нали носите? Нали се пазите? Значи вие няма да се разболеете.

Отговори
9 9
Пройчо

Пройчо

05.07.2020 | 10:47

Маската, драги ми невежи пази хората около вас много повече отколкото вас. Носенето на маска не е признак на страх или параноя, а точно обратното - на социално самосъзнание и отговорност за околните. Колкото до Пройка, мила моя човекоподобна, цифрите са си цифри и ако направиш елементарна сметка назад във времето(прави се със знания от 5-ти клас) ще установиш, че не само заразените, но и починалите и тежко болните растат експоненциално. Но пък аз съм т*пичък, а ти си умничка, та чак дрънкаш.

Отговори
9 4
gig

gig

05.07.2020 | 12:33

Пройчо такива като тия дето не искат да носят маски са убийците които заразяват. Те не мислят за другите около тях . Това са пара зитите в обществото които мислят само за себе си но не и за останалите. Вируса се разпространи благодарение на тях. Всяка смър т ще им тежи в ада

Отговори
9 2
Пройка:

Пройка:

05.07.2020 | 21:00

Единственият "експоненциален" растеж е на обема кухина в черепа ти, драги ми адаше! Апропо - благодаря за "човекоподобното", което малко или много е показателно за връзката ми с "хомо сапиенса", за разлика от теб и подобните ти "съвестни" интелигенти с маските!

Отговори
0 4
унийци

унийци

05.07.2020 | 08:05

Убийци без маски убйци

Отговори
10 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?