Следвайте ни

Епидемиологът проф. Кожухарова: Ситуацията с COVID-19 у нас се успокоява

viber icon

Достигнахме до връх и сега плахо започваме да слизаме надолу. Не трябва да допускаме да се появи втори връх изведнъж. Това каза пред БНТ епидемиологът проф. Мира Кожухарова. По думите й, до евентуален връх можем да стигнем, ако има много масови събития, но това няма как да се случи заради мерките.

„Броят на заразените ще намалее, на болните – също. Надявам се да започнат да намаляват и болните с тежки форми. Съвсем накрая ще намалее и броят на починалите. Нещата са започнали да се успокояват”, посочи тя.

Проф. Кожухарова добави, че вече сме на второ място по смъртност, след като Словения е оглавила класацията. Според нея в момента ограничителните мерки са много адекватни и са разпоредени навреме. „Детските градини и яслите изобщо не трябваше да бъдат затваряни. Не е вярно, че децата са най-големите преносители. Би могло действително да се поразхлабят мерките. Ако тежките случаи не започнат да намаляват, а в момента няма такава тенденция, може би няма да е много разумно”, посочи проф. Кожухарова.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?