Следвайте ни

Епидемиолог от Оксфорд: 360 на ден ще умират в България до месец

viber icon

По 360 човека ще умират на ден до месец в България. Апокалиптичната прогноза е на преподавателя в Оксфорд и епидемиолог д-р Петър Марков.

"Може да очакваме след 3 седмици толкова голямо нарастване на броя на смъртните случаи", апокалиптично прогнозира той по нова тв.  "Днес имаме 63 починали. Не искам да се ангажирам с точни прогнози и цифри, но все пак ще кажа следното. Има приблизително ошестворяване на броя на случаите с установен коронавирус и, ако го наложим по броя на смъртните случаи, сами може да сметнете - около 360 случая", каза той. "Не бих се ангажирал да правя прогнози все пак. Казахте, че има 60 смъртни случая от днес, преди 3 седмици имахме под 10. Не искам все пак да спекулирам, но схемата показва това", заяви д-р Марков.

"Не следя от съвсем близо какво се случва в България, но е факт, че втората вълна в Западна Европа поразява по-малко хора и средната възраст на заболелите по-ниска", поде той и добави: "Това е показателно, че и по-малко хора загиват в Западна Европа. В България процентът на смъртните случаи спрямо броя на заразените, е малко по-висок, но все пак и средната възраст на болните в страната е по-висока", смята той.

"Изминаха 8 месеца от началото на епидемията. Не може да се каже, че има кой знае каква съществена промяна във вируса. Той все пак мутира. Той е РНК вирус и е изключително изменчив. Мутациите са нещо обичайно и ежедневно", заяви епидемиологът.

"До момента няма доказателства за нито една промяна патогенно. За да работи една мярка, то тя трябва да бъде спазвана от всички. Ако се носи маска, разпространението на вируса ще намалее", категоричен е експертът.  "Повторно заразяване с коронавирус е нещо необичайно. Има такива случаи, но са изключения", смята той. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

АнтиКуку

АнтиКуку

04.11.2020 | 18:47

Куку, преди Ковид умираха от грип,инсулти,инфаркти и рак.Сега умират само от Ковид,защото е модерно. Паникьорче,след време ще се разбере лъжата Ковид и дано излезнеш от психотранса в който си......

Отговори
6 0
Glupa........K

Glupa........K

04.11.2020 | 13:41

Stoi si v UK bolen mozak,......

Отговори
9 3
Tatyana

Tatyana

04.11.2020 | 13:36

Smotaniak

Отговори
5 3
Слушам и изпълнявам

Слушам и изпълнявам

04.11.2020 | 12:56

Да не забравяме, че и доцент, академик, професор, провост д-р Петър Марков от световноизвестния и престижен Оксфордски университет от Великата Британия на кралица Елизабет II трябва да яде.

Отговори
7 6
Дамян

Дамян

04.11.2020 | 12:30

Мазева,явно имаш проблеми с главата! Такива като теб трябва да се разболеят. Къв Гешев,каква паника! Ми не гледай,не чети ма о.вцо! Ако толкова си се стресирала от истината,окопай се вкъщи или иди на лечение в някоя психо клиника!

Отговори
6 3
Зозо

Зозо

04.11.2020 | 12:24

Мале,мале... Наистина има психически болни, от пишещите тук! Сплашване,наказателен кодекс....Абсолютна о.олигофрения! Кога успяхте да влезете в ковид отделенията,че да видите има ли болни,няма ли. Търсят доброволци. Можете да отидете и чак тогава да психясате. Ако сте късметлии,може да се разболеете. Е тогава ще ви видим какна песен ще пеете

Отговори
7 4
Боко

Боко

04.11.2020 | 12:13

Ма вие сте с много слаба психика бе! Страхова невроза,паника.... Много сте п.рости ! Болните стигнаха хиляди. Мерки няма. А вие си психясвайте на воля! Като ви е толкова мозъка,не четете,не гледайте тв... Ако се разболеете,се самолекувайте! Ако умре ваш близък,викайте,че не е ковид. Най-добре т.ъпани като вас,да си заврат главата ...знаете къде!

Отговори
10 2
Д .р Менгеме

Д .р Менгеме

04.11.2020 | 12:09

Както има една приказка Нерде Ямбол нерде Стамбул Та и тази еврейска гнида чак от Оксфорд котилото на еврейската пропагандна машина ще пророкува какво ще става в България Затуй мразим чичо Хитлер Че не си е свършил работата както трябва и е оставил тази пасмина да вилнее по света

Отговори
5 9
Мазева

Мазева

04.11.2020 | 11:59

Ако не беше от Оксворд, а тук, Гешев вече щеше да му е изпратил екип барети за всяване на паника сред населението.

Отговори
7 7
Сик

Сик

04.11.2020 | 11:50

Направо отивайте в инфекциозна и се заразете, и децата си също заразене, за да покажете, че няма никакъв вирус.

Отговори
7 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?